Obavijesti

News

Komentari 4

Ratka Mladića tražili na krivim adresama, Hadžić isto u bijegu

Ratka Mladića tražili na krivim adresama, Hadžić isto u bijegu
5

Sud u Haagu dva osumnjičenika još uvijek traži. Riječ je o Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću. U potrazi za Mladićem specijalci su čak tri puta kucali na krive adrese

VIDEO

Ratko Mladić (68) rođen je u Božanovicima u BIH. Optužnicu protiv njega su podigli još 1995. godine. Na teret mu stavljaju genocid, progone na političkoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi kao i zločine protiv čovječnosti, ubojstva, kršenje ratnih zakona i običaja, deportacije ljudi, zločine tijekom napada na UN-ovu zaštićenu zonu u Srebrenici 1995. godine, a terete ga i za uzimanje UN-ovog osoblja za taoce. Traže ga već godinama. Pretpostavlja se da se skriva u Srbiji. Navodno su ga vidjeli 2000. godine na nogometnoj utakmici između Kine i Jugoslavije u Beogradu. Neki su svjedoci tvrdili pak da su ga vidjeli u Moskvi. U ožujku 2004. njegova kćer Ana, studentica medicine, se ubila. Pokopali su je na groblju u parku Topčider u Beogradu, a Mladića su navodno vidjeli kako je nekoliko puta dolazio na njezin grob. 

Mladićeva supruga: Moj muž je mrtav

Supruzi ratnog zločinca Ratka Mladića Bosiljki u Beogradu sude za nedozvoljeno držanje oružja. Pred sucem je izjavila kako je njezin suprug sigurno mrtav.

- Ratko je imao tri moždana udara. To se nije smjelo saznati. Da je živ, sigurno bi nam se javio - rekla je Bosiljka. Dodala je kako sa suprugom nije u kontaktu deset godina otkako je napustio kuću na Banovom brdu. Rekla je kako je postupak da se njenog muža proglasi mrtvim pokrenula zato da bi prestalo maltretiranje.

Mladića tri puta tražili na krivim adresama

Tijekom potrage za Ratkom Mladićem policije raznih zemalja nekoliko su se puta zabunile. Tako su naime Belgijanci danima pratili umirovljenog slikara Freddyja Degreefa. Nakon toga su ga priveli i ispitali. Kasnije su ga pustili. Degreef je priznao policiji da je 1978. godine živio u Hrvatskoj, a djevojka mu je iz Srbije.

- Možda su zato mislili da sam Mladić - dodao je.

Pripadnici posebnih postrojbi austrijske policije su pak u Beču pozvonili na vrata Bošnjaka Avde Saračevića (62) i njegove supruge. Saračević je u Beč došao kako izbjeglica iz Sarajeva, a zbog fizičke sličnosti zamijenili su ga za Mladića. Pretresli su mu stan, a onda pokazali Mladićeve fotografije. Ipak utvrdili su kako su se zabunili jer Saračević ima madež na licu i drugačije zube. 

Policija u Keniji je u ožujku 2009. uhitila Zagrepčanina Igora Mejaškog. Mejaški kaže kako ga je netko kriomice slikao na plaži i prijavio policiji jer je mislio da je sličan Mladiću. Proveo je noć u zatvoru, a onda su ga pustili. Mejaški u Keniji živi dugi niz godina i radi u ronilačkom centru. 

Traže i Hadžića

Goran Hadžic (53) rođen je u Vinkovcima. Od 26. veljače 1992. do prosinca 1993. predsjednik je takozvane Republike Srpske Krajine. Za njim je podignuta optužnica Haškog tribunala i trenutno je u bijegu. Uz Ratka Mladića, jedini je i danas na slobodi.

Izvori za članak: 24sata, Wikipedia, Press

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA

Dječak koji je pronašao bebu u košu u Zaprešiću: 'Pomislili smo da je mačka, šokirali smo se...'

Dječak koji je pronašao dijete u košu za smeće u Zaprešiću ekskluzivno je otkrio detalje strave te večeri za 24sata
U Vladi na kraju tek minimalne promjene: Odlazi ovo dvoje ministara, dolazi novi HDZ-ovac
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

U Vladi na kraju tek minimalne promjene: Odlazi ovo dvoje ministara, dolazi novi HDZ-ovac

Ministricu turizma koja odlazi u EU parlament bi trebao zamijeniti dosadašnji HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu turizma, splitski HDZ-ovac Tonči Glavina. Dvoje sadašnjih ministara će dobiti nove resore