Obavijesti

News

Komentari 59

Mladić u Poreču dobio metak u tijelo: Policiji ne želi ništa reći

Mladić u Poreču dobio metak u tijelo: Policiji ne želi ništa reći
1

To je već druga žrtva pucnjave u Poreču ovaj mjesec. Naime, 6. srpnja 56-godišnjak je usred bijela dana u centru grada pucao u nogu 27-godišnjaku

VIDEO

Srpanj u Poreču nije vatren samo zbog vrućine. Ovaj mjesec u istarskom gradu obilježili su, nažalost, i teški napadi, što pištoljem, što noževima. 

Naime, prošlog vikenda, piše Glas Istre, u bolnici je završio mladić s prostrjelnom ranom na prednjem dijelu trupa, no policija nije obaviještena ni o kakvoj pucnjavi pa se pretpostavlja da su im sve javili medicinski djelatnici koji su mladića zbrinuli. Ozlijeđeni s policijom navodno ne želi razgovarati, a pred vratima njegove bolničke sobe stražari policajac. Policija istražuje slučaj i zbog tajnosti ne može dodatno komentirati. 

To je već druga žrtva pucnjave u Poreču ovaj mjesec. Naime, 6. srpnja 56-godišnjak je usred bijela dana u centru grada pucao u nogu 27-godišnjaku. 

Zatim, usred noći 18. srpnja, dva su mlađa muškaraca napala 19-godišnjeg rukometaša i jedan mu je zabio nož u leđa. Zbog napada priveden je državljanin Kosova.

Roditelji se šokirali

- Sin vam je polomljen, noge su mu polomljene, imao je tešku prometnu nesreću - bilo je sve što nam je u nedjelju nešto prije ponoći dojavio nepoznati glas na kućni telefon, priča majka 24-godišnjeg F. K. iz okolice Poreča kojemu su liječnici pulske Opće bolnice operacijom izvadili olovno zrno metka ispaljenog mu u leđa i tako spasili život. Roditelji ranjenog mladića su, kažu nam, ostali šokirani viješću. Došavši u pulsku bolnicu shvatili su da im sin nije doživio nikakvu nesreću već na je na njega pucano i to sleđa te da je pod stalnom paskom dvojice policajaca s pancirkama naoružanih dugim cijevima.

'Mislila sam da je mrtav, upao je u loše društvo, bojimo se za svoj život'

Naime, u nedjelju uvečer porečki policajci su na cesti između Novigrada i Poreča zaustavili Passat pulskih oznaka za čijim upravljačem je bila 21-godišnja M. Č. iz okolice Poreča. Policajci su ostali nemalo iznenađeni kada su u automobilu zapazili teško ranjenog 24-godišnjeg mladića da leži. Mladić je ubrzo završio na Hitnoj u Poreču a potom je zbog ugroženog mu života ranjavanjem iz vatrenog oružja hitno operiran u pulskoj bolnici.

- Oko 7 ujutro po završetku operacije kirurg mi je rekao, biti će sve u redu, izvadili smo mu metak. Ostala sam šokirana, pa doktore kako metak ako je bila prometna nesreća? Mislila sam da je mrtav kada sam ga vidjela na kolicima prekrivenog plahtom. Gotovo sam se onesvijestila. Sumnjivo mi je i čudno što će do zuba naoružana policija oko njegovog bolničkog kreveta. Mi kao roditelji i danas ne znamo što se zapravo dogodilo. On pred policajcima i nama roditeljima samo šuti, kao da ne smije ništa reći. Niti policiji on ništa ne govori od straha. Sin mi se previja od bolova, niti pomaknuti se ne može. Strah me je da opet netko ne puca u njega ili da ubiju mene i muža jer ne znam što se zbiva. Mislim da je moj sin upao u neko loše društvo i da je ovo posljedica toga. Pa kako mu je netko mogao pucati u leđa? Njemu je pogođena kičma, ne znam hoće li uopće moći hodati. Ja sam majka i želim ga izvući iz tog lošeg društva a ne znam kako. To oko njega je kriminal i već godinama tome nitko ne može stati na kraj. Evo sada je za dlaku izbjegao smrt. Strah me je. Policija nam ništa ne otkriva što se dogodilo a s nama još nisu niti razgovarali. Vjerujte mi, strah nas je – zavapila je majka misteriozno ranjenog 24-godišnjaka.

Mladića štiti policija

Oko misterioznog ranjavanja mladića, zbog tajnosti istrage, gotovo da se teško išta može i doznati.

Istarska policija nam je tek potvrdila slučaj s ranjenim mladićem kojeg štite zbog sigurnosti.

- Policija intenzivno radi na prikupljanju podataka na razjašnjavanju okolnosti ranjavanja mladića. Budući da je procijenjeno da bi njegova sigurnost mogla biti ugrožena poduzete su potrebne mjere zaštite. Mladića se za sada ne sumnjiči da je počinitelj nekog kaznenog djela - kaže Nataša Rogić Jukopila iz istarske policije. 

Neslužbeno doznajemo da je 21-godišnjakinja u čijem automobilu se nalazio ranjeni mladić uhićena zbog jednog drugog kaznenog djela. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.