News

Komentari 40

Mlakar: Neka Vlada održi hitnu sjednicu, da spasimo što se da

Mlakar: Neka Vlada održi hitnu sjednicu, da spasimo što se da

Tražimo da ministrica Pusić sad dođe u parlament i da Vlada održi hitnu sjednicu i Saboru predloži zakon u onom obliku u kojem ga je EK odobrila, kaže Mlakar

Nakon aktualnog prijepodneva oporbeni zastupnici tražili su stanku i to zbog odluka Europske komisije.

- Tražimo da ministrica vanjskih poslova sad dođe u parlament i da Vlada održi hitnu sjednicu i Saboru predloži zakon u onom obliku u kojem ga je Europska komisija odobrila. Da spasimo što se spasiti da - rekao je Davorin Mlakar (HDZ). Dok je govorio Leko ga je prekinuo govoreći mu da privede govor kraju.

- Dajte mi vremena kao što dajete predsjedniku Vlade - odbrusio je Mlakar.

Leko mu je odgovorio.

- Vi niste predsjednik Vlade i ne dajem mu ništa - rekao je Leko, a Mlakar je vratio s: Nisam još. Nakon što je završio Leko mu je rekao kako je govorio skoro minutu duže od dozvoljenog, što čak ni premijer ne čini.

Radoš: Nismo trebali proći ovaj put

O odluci Komisije u Saboru je govorio Jozo Radoš (HNS). Smatra da ovo pitanje ne treba dramatizirati.

- Ali nije smisao ostvarenje naših interesa da ulazimo u sukobe iz kojih nećemo izvući koristi i ostvariti svoje ciljeve. Tome bi se trebala okrenuti naša cijela politika - rekao je Radoš.

Iako je mišljenja da nismo trebali proći ovaj put, uvjeren je da će Vlada naći rješenje i da Hrvatska neće trpjeti velike poteškoće i štete.

Kad je u pitanju narušena vjerodostojnost o kojoj je uporno progovarala oporba, Radoš je rekao da bi ona bila veća kada se radi o poštivanju najviših hrvatskih zakona i zakona koji su doneseni nakon mirne reintegracije, iako sada misle da nema potrebe jer im to trenutno nije politički interes.

- Da nema te diskrepancije onda bi i sami kolege bili vjerodostojniji - rekao je Radoš.

Ironični Lesar: Za građane nema ništa važnije od lex Perkovića i sankcija EK

Danas su bitniji štrajk liječnika i životi pacijenata, za koje se nadamo da nisu ugroženi. Ali danas ne govorimo o tome, rekao je Josip Salapić (HDSSB). Slično o cjelodnevnoj raspravi o Lex Perkoviću i sankcijama Europske komisije govori i Laburist Dragutin Lesar.

- Ničeg drugog u ovoj zemlji nema važnijeg i značajnijeg za život građana osim toga - ironičan je bio Lesar. Salapić je u ime Kluba HDSSB-a zatražio ispriku.

- Vlada i vladajuća koalicija imaju obvezu da ispune svoje obveze. Mijenjanje zakona je bila obveza. Višak iz tog zakona mora biti otklonjen - rekao je Milorad Pupovac.

Jadranka Kosor podsjetila je kako je njezin klub bio jedini koji je predložio amandman na Lex Perković.

- Nužno je da Vlada izmjeni zakon bez ograničenja, onako kako smo potpisali - rekla je Kosor.

Najčitaniji članci