Obavijesti

News

Komentari 8

Mlinarević nastavio iznositi obranu u "slučaju Planinska"

Mlinarević nastavio iznositi obranu u "slučaju Planinska"

Mlinarević je pred Sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda ispričao da Inženjerski biro nije ušao u nikakav posao s Mesnicom Fiolić, suoptuženog Stjepana Fiolića

VIDEO

Vlasnik Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević, koji je optužen zbog tvrdnji tužiteljstva da je u "slučaju Planinska" njegova tvrtka udvostručila vrijednost nekretnine od čije je prodaje proviziju navodno primio bivši premijer Ivo Sanader, rekao je u ponedjeljak u nastavku iznošenja obrane da je procjena nekretnine bila dio predinvesticijskih studija, a ne prodaje.

Mlinarević je pred Sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda ispričao da Inženjerski biro nije ušao u nikakav posao s Mesnicom Fiolić, suoptuženog Stjepana Fiolića, ili bilo kojom njegovom tvrtkom, što je potvrdio sam Fiolić navodeći da su mu njihove usluge bile preskupe.

Fiolića je upoznao krajem rujna 2009. na preporuku Andrije i Josipa Falčana, koji su u Njemačkoj vodili razgovore s direktorom proizvodnje Mesnica Fiolić Josipom Ravlićem, te su predložili da Inženjerski biro pošalje Mesnicama Fiolić pismo suradnje za proizvodnju energije iz stajskog i biološkog otpada.

Biro je tada, kaže Mlinarević, surađivao s Andrijom i Josipom Falčanom na pronalaženju mogućnosti korištenja takvog otpada u Hrvatskoj tako da Biro pruža savjetodavne usluge. Kasnije se razgovaralo i o proširenju suradnje na projekt Fiolićevog Centra za reprodukciju i Bavarskog reprocentra, ali ni jedan od tih poslova nikad nije realiziran, rekao je Mlinarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ustvrdio je kako se s Fiolićem susreo ukupno četiri puta, uvijek u društvu suradnika, o čemu postoje i zapisnici. Na posljednjem sastanku, koji se ticao predinvesticijske studije s bavarskim reprocentrom, Fiolić je rekao da Mesnice Fiolić imaju u vlasništvu zgradu u Planinskoj ulici koja bi mogla biti dio njegova uloga za buduću suradnju s Nijemcima i pritom spomenuo da bi tu zgradu trebalo procjeniti, rekao je Mlinarević.

''Nije bilo govora da bi zgradu kupila Hrvatska ili ministarstvo''

Čini mu se da je tada Marko Bošnjak rekao da se Inženjerski biro bavi i procjenama nekretnina, a nakon toga Fiolić je tražio od Bošnjaka da mu dostavi prijedlog ugovora za procjenu nekretnine u Planinskoj. Mlinarević tvrdi kako je bio uvjeren da je svrha procjene nekretnine vezana za Fiolićevu najavu suradnje s Nijemcima.

"Niti u jednom trenutku nije bilo govora da bi to kupila Hrvatska ili tadašnje Ministarstvo regionalnog razvoja Petra Čobankovića", rekao je Mlinarević. Tvrdi da u ugovoru koji je Biro sklopio s Mesnicama Fiolić jasno stoji da je procjena vrijednosti nekretnine dio predinvesticijskih studija, a ne prodaje.

Mlinarević je svoju opsežnu obranu počeo iznositi u petak tvrdnjom da mu u cijelom postupku ništa nije bilo jasno još od prvog susreta s optužnicom, ali ni danas, nakon tri godine procesa i detaljne javne rasprave.

"I dalje mi nije jasno što mi se stavlja na teret i od čega bih se točno trebao braniti, pa se iznoseći ovu obranu pred vama osjećam kao Josef K. iz Kafkinog procesa. Kaflkijanska nerazumljivost optužnice u odnosu na mene proizlazi iz činjenice da optužnica uopće ne specificira kakvu sam točno kriminalnu ili na bilo koji način nezakonitu radnju poduzeo", kazao je tada Mlinarević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina