Obavijesti

News

Komentari 4

Mlinarić prozvao Jeckov da ne govori o ubijenoj hrvatskoj djeci

Mlinarić prozvao Jeckov da ne govori o ubijenoj hrvatskoj djeci

Na podsjećanje zastupnice Dragane Jeckov (SDSS) na 29. obljetnicu ubojstva Aleksandre Zec, zastupnik Stipo Mlinarić uzvratio je podsjećanjem na 403-oje ubijene hrvatske djece u Domovinskom ratu

VIDEO

Navodeći kako je u Rijeci pokrenuta volonterska kampanja „Moje mjesto pod suncem“ za djecu u riziku od siromaštva, Dragana Jeckov je kazala kako mjesto pod suncem nisu imala djeca žrtve rata „čiji su životi vrijedili onoliko koliko su krivih krvnih zrnaca imali“, pri čemu je podsjetila da su prije 29 godina ubijeni Aleksandra Zec (12) i njezini roditelji Mihajlo i Marija.

 „Njihovo ubojstvo trebalo je biti pouka Srbima da napuštaju Zagreb, a Hrvatima da okrenu pogled na drugu stranu kad ostanu bez sugrađana. Pouka je uspjela, inače bi već imali odgovor Grada Zagreba na inicijativu da jedna ulica na Trešnjevki nosi Aleksandrino ime“, rekla je Jeckov u saborskoj raspravi na slobodnu temu.  

'Ubili ste mi tatu, nemojte mi ubiti i mamu': Aleksandri (12) su prekrili oči, pa pucali u nju
'Ubili ste mi tatu, nemojte mi ubiti i mamu': Aleksandri (12) su prekrili oči, pa pucali u nju

 „Pouka je uspjela jer i danas neka djeca trpe zlostavljanja, poneka jer su siromašna, poneka jer su Srbi, jer su Romi i upravo zbog takvih stvari borimo se sjećanjem na Aleksandru Zec, na Danijelu Roknić, Slobodana i Gorana Čengića“,  rekla je zastupnica.

„Nama u SDSS-u nacionalnost djece ne predstavlja prepreku u sjećanju na njihove izgubljene živote, nama ne predstavlja problem ni borba protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije, nama ne predstavlja, a ostalima po savjesti“, poručila je Jeckov.

Stipo Mlinarić (DP) joj pak spočitava da je nabrojala samo Aleksandru Zec, da „druga imena nije mogla ni pročitati“. U Domovinskom je ratu ubijeno 403-oje hrvatske djece, Martina Štefančić (4) je ubijena u Borovu Selu, nitko ne zna njeno ime, a Jeckov tamo blizu stanuje, rekao je zastupnik i poručio Jeckov kako bi volio  da „bude korektna“ i kaže koliko je još djece, osim Akesandre Zec, poginulo.

 Svaka žrtva zaslužuje pijetet, pa i obitelj Zec, kazao je kolegici Hrvoje Zekanović (HS) pa komentirao njezinu izjava da SDSS-u nacionalnost ubijene djece ne predstavlja nikakvu razliku.

Milošević na komemoraciji za obitelj Zec: 'Zgrožen sam...'
Milošević na komemoraciji za obitelj Zec: 'Zgrožen sam...'

„Nisam Vas nikad čuo da ste rekli iti riječ o obitelji Čengić, o Slobodanu (5) i Goranu (11)  koji su zaklani u Erveniku kod Knina“, uzvratio je Jeckov kojoj je spočitnuo i korištenja srpskog jezika. „I kad napiše govor kaže ubistvo, ne ubojstvo, ako Vi imate pravo ovdje govoriti  na materinskim jezikom, imaju i Mađari, naš Furio Radin, koji govori talijanski“, izjavio je zastupnik.

 Kolegici je preporučio da, kad piše govor,  koristi Google prevoditelja. “Ubacite srpski, izbacit će Vam hrvatski“, kazao joj je Zekanović.

 Jeckov mu je odgovorila da „opetovano prevodi ono što želi reći“, no da joj je drago da ju razumije i da je shvatio o čemu govori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.