News

Komentari 110

Mobilizirali pripadnike Civilne zaštite: Oni će biti covid-redari

Mobilizirali pripadnike Civilne zaštite: Oni će biti covid-redari

Jučer smo mobilizirali pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku, a zadaća će im biti da nadziru provođenje mjera koje je izdao Stožer, potvrdio je Damir Trut

Kako neslužbeno doznajemo, mobiliziraju se pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku. Bit će Covid redari, i zadaća će im biti nadzor provedbe mjera stožera Civilne zaštite. Ljudi su počeli dobivati pozive da se odazovu na dužnost. 

Kako su pooštrene epidemijske mjere, jasno je da će kontrolirati stanje na terenu, odnosno poštovanje mjera, za čije se kršenje čak razmatraju i kazne.

Mobilizaciju potvrdio i Trut 

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut je za RTL potvrdio da Ministarstvo mobilizira pripadnike Civilne zaštite Grada Zagreba u borbi protiv koronavirusa. Mobilizacija bi, kako se navodi se u nalogu, trajala do opoziva, a osoba koja je na nju pozvana trebala bi vršiti funkciju Covid redara.  

Nalog je potpisao Trut, potvrdio je i da se mobilizacija zaista provodi i to ne samo u Zagrebu.

- Jučer smo mobilizirali pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku, a zadaća će im biti da nadziru provođenje mjera koje je izdao Stožer - rekao je. 

Tako bi mobilizirani pripadnici CZ-a trebali provoditi nadzor u shopping centrima, kafićima, možebitno i na tržnicama i u tramvajima, dakle u svim sferama u kojima od ponoći vrijede strože mjere.

- Obilazit će, nadzirati i upozoravati, dakle sve ono što Civilna zaštita i radi proteklih osam mjeseci. Trenutno ih je 77 - poručio je. 

Najčitaniji članci