Obavijesti

News

Komentari 55

Mobing u dječjem vrtiću: Traže smjenu ravnateljice Matijević

Mobing u dječjem vrtiću: Traže smjenu ravnateljice Matijević
7

Ispred dječjeg vrtića Remetinec, sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske održao je miran prosvjed te potpisivanje peticije za smjenu ravnateljice vrtića Merice Matijević

VIDEO

U vrtiću se događalo svašta, od zastrašivanja, prozivanja radnika do davanja opomena odgajateljicama bez mogućnosti očitovanja, rekla je predsjednica sindikata obrazovanja, medija i kulture Božica Žilić na prosvjedu ispred dječjeg vrtića Remetinec u Zagrebu. Nakon što su u petak upozorili na strahovladu ravnateljice Merice Matijević danas su nastavili s prosvjedom ispred vrtića jer, kako kaže Božica Žilić, upozorenje nije urodilo plodom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ispred dječjeg vrtića Remetinec u Zagrebu prosvjeduju ogorčene radnice i roditelji protiv mobinga ravnateljice Reporterka: Ivana Kovačića

Posted by 24sata Video on Monday, March 13, 2017

Situacija je dosegnula vrhunac kada je ravnateljica dala otkaz Sanji Vdović, psihologici koja u vrtiću radi više od 20 godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tvrde da sam se ogriješila o protokole sigurnosti, da nisam izrađivala obrazovno-odgojne programe, da nisam vodila evidenciju rada  s odgojiteljicama, da nisam redovno dostavljala web materijal i da sam samoglasno odredila višak sati da ostvarim protupravnu imovinsku korist. Ništa od toga nije točno- rekla je Sanja Vdović i dodala kako ona vjeruje da stvaran razlog zašto je dobila otkaz je to što ravnateljica nije vjerovala da ju dovoljno poštuje. 

Psihologinja Sanja Vdović i predsjednica sindikata SOMK-a Božica Živić potvrdile su kako ovo nije jedini vrtić u Zagrebu koji ima problema s vodstvom. Nisu htjeli navoditi imena vrtića jer skupljaju još izjave. Iako je do sada samo Vdović dobila otkaz, još osmero ljudi je otišlo s radnog mjesta jer više nisu mogli trpjeti omalovažavanje. Žilić vjeruje kako će radi sve većih tenzija uslijediti i veći broj otkaza.

- Zamjenica sindikalne povjerenice danas ujutro je pronašla izmet na svojem kućnom pragu, to tumačim kao poruku zastrašivanja,rekla je predsjednica SOMK-a. Do sada su tražili od gradonačelnika i pročelnika da se slučajevi u vrtiću ispitaju. Sindikalna povjerenica je tražila zaštitu prava koje ravnateljica nije omogućila te su radnice anonimno prijavljivale Ministarstvu. Nažalost do sada su se svi oglušili na njihove pozive te Žilić vjeruje kako je upravo to razlog zašto je cijela situacija eskalirala do današnjeg prosvjeda. 

Ravnateljicu Mericu Matijević pokušali smo kontaktirati ispred samog vrtića no odbijala je sve pozive. Predsjednica SOMK-a rekla nam je kako je ravnateljica uoči današnjeg skupa zvala radnike i poručila im da razmisle kakve će izjave dati na današnjem skupu. 

-Tražimo smjenu gospođe Matijević, da se sporni otkaz Sanje Vdović povuče i da sve svim oblicima uznemiravanja i zastrašivanja prekine odmah -  poručuje predsjednica SOMK-a i dodala kako se još uvijek u prostorijama vrtića  vode rasprave s ravnateljicom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović