Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Modrić istražiteljima potvrdio da je novac išao braći Mamić?

Za Mamića je problematično što USKOK sumnja da je Modrić po Mamićevim uputama podigao 52 milijuna kuna te ih predavao ili Mamiću ili članovima obitelji

Grgo Jelavić/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
228 komentara

USKOK je predložio da se u slučaju Zorana i Zdravka Mamića ispita 40-ak svjedoka, no sud je djelomično usvojio taj prijedlog, tako da će se tijekom istrage ispitati 15-ak svjedoka, a među njima i neki nogometaši. 

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, svoje iskaze su pred istražiteljima već dali Luka Modrić i Dejan Lovren, i to zato što su, prema sumnjama USKOK-a, njihovi transferi bili pokriće za ilegalne isplate novca braći Mamić.

Mamići se sumnjiče da su Dinamo oštetili za 117 milijuna kuna te da su sebi pribavili protupravno stečenu imovinsku korist od oko 90 milijuna kuna. A kako su to radili, vidljivo je iz optužbi koje se povezuju s Modrićevim transferom, odnosno zaradom od 52 milijuna kuna, koliko je Mamić, prema USKOK-u, zaradio na tom poslu.

Naime, Zdravka Mamića se sumnjiči da je od 2009. do 2011. nalagao isplate na Modrićev račun, a ukupno se radilo o 81 milijunu kuna. Pokriće za takve isplate bio je aneks ugovora o profesionalnom igranju iz kojeg proizlazi da Modrić ima pravo na 50 posto od budućeg transfera. Taj je aneks ugovora potpisao Mamić iako je, sumnja USKOK, znao da je Modrić već potpisao zapisnik o raskidu ugovora u kojem je naveo da nema nikakvih potraživanja prema Dinamu. Za Mamića je posebno problematično što USKOK sumnja da je Modrić po Mamićevim uputama podigao 52 milijuna kuna te ih predavao ili Mamiću ili članovima njegove obitelji.

Večernji list neslužbeno doznaje da je Modrić tijekom ispitivanja u USKOK-u potvrdio da su se stvari odvijale na takav način, a što se kasnije događalo s novcem koji je Modrić predavao Mamiću i dalje je predmet istrage Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija.

Što se tiče Lovrena, USKOK sumnja da je na sličan način njegov transfer poslužio kako bi se prikrila pozajmica koju je Dinamo dao Zoranu Mamiću.

Više čitajte OVDJE.

Možda vas zanima i ovo:
Message