Obavijesti

News

Komentari 7

Mogu odahnuti: Policija uhitila serijskog ubojicu beskućnika

Mogu odahnuti: Policija uhitila serijskog ubojicu beskućnika
3

Bivši marinac Itzcoatl Ocampo (23) svoje je žrtve uhodio, a nekima od njih zadao je i više od 40 ubodnih rana. Motivi nikome nisu jasnu. Poznanici tvrde da je bio dobar

VIDEO

Veteran rata u Iraku optužen je za ubojstva četvero beskućnika u južnoj Kaliforniji. Prema policijskom izvješću 23-godišnji Itzcoatl Ocampo na smrt je izbo svoje žrtve, a planirao je još nekoliko napada. Optuženi bivši marinac čiji otac je također beskućnik navodno je uhodio svoje žrtve, a neke od njih ubo je i više od 40 puta.

Nakon što je, tada nepoznati počinitelj, u prosincu počeo ubijati beskućnike policija je pojačala noćne patrole i preporučila svim beskućnicima da pronađu nekakvo sklonište.

Ocampo je uhićen u petak kada su ga slučajni prolaznici ulovili nakon što je ispred restorana brzom hranom u Anaheimu u Kaliforniji navodno na smrt izbo 64-godišnjeg beskućnika.

Državni tužitelj okruga Orange potvrdio je, javlja BBC, kako nema nikakvih indikacija da je Ocampo psihički neuravnotežen te dodao kako je svoju zadnju žrtvu osumnjičeni pronašao čitajući lokalne novine.

- Dokazat ćemo da je optuženi sva ubojstva unaprijed planirao, uhodio svoje žrtve i čekao pravu priliku da ih smakne - naglasio je tužitelj. Vjeruju kako je Ocampo "uživao u medijskoj pozornosti koju su zločini privukli".

Zbog čega je Ocampo počeo ubijati beskućnike nikome nije poznato, a njegovi prijatelji tvrde kako je uvijek bio dobroćudan prema beskućnicima i davao im milostinju. Njegova obitelj tvrdi kako je nakon povratka iz Iraka bio vrlo uznemiren.

Nekoliko dana prije uhićenja Ocampo je posjetio svoga oca koji je nakon gubitka posla postao beskućnik i najčešće je obitavao ispod jednog od gradskih mostova. Tvrdi kako ga je njegov sin upozorio koliko je opasno živjeti na ulici te mu pokazao sliku jednog od ubijenih beskućnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...