Obavijesti

News

Komentari 62

'Moj stric Josip Jović bio bi ponosan što želim biti vojnik'

'Moj stric Josip Jović bio bi ponosan što želim biti vojnik'
8

CIJELA OBITELJ NA SVEČANOSTI Josip Jović, nećak prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, u subotu je položio vojničku prisegu u Požegi. Ime je dobio po stricu

VIDEO

Među 473 ročnika koji su prisegnuli u subotu u Središtu za temeljnu izobrazbu Hrvatske vojske u Požegi bio je i Josip Jović (21) iz Aržana, nećak prvog poginulog redarstvenika na početku Domovinskog rata. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

- Mislim da bi danas na mene bio ponosan i moj stric što sam odlučio biti hrvatski vojnik i što ću ako bude trebalo kao i on stati na branik Domovine - rekao je mladi Jović, dodajući kako se osjeća ponosnim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogledajte video:

Nećak heroja Josipa Jovića, prvog hrvatskog borca poginulom u Domovinskom ratu, prisegnuo je na vjernost domovini i pristupio hrvatskoj vojsci Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata Video on Saturday, March 11, 2017

- Vidjet ću kako će se dalje stvari odvijati, ali za sada sebe vidim u Hrvatskoj vojsci, želim se dalje obrazovati i usavršavati kako bi bio spreman za sve moguće izazove koji je biti postavljeni pred mene. Moja vodilja u ovom časnom zvanju bit će moj stric koji je na dan kada je poginuo imao točno toliko godina koliko danas imam ja, to je najmanje što mogu uraditi njemu u spomen – rekao je Josip Jović. 

Mladog ročnika Jovića na prisegu je došla podržati i cijela obitelj, koja je krenula ujutro u pola pet iz Aržana kako bi stigli na vrijeme.

- Danas sam najsretnija majka, moj sin je jako prilagodljiv, rekao mi je da mu je ovdje u Požegi dobro, to i vidim po njegovom licu - rekla je Ankica Jović. Brat Mario, unatoč što je najmlađi, svoje je emocije uspio sakriti,  jednostavno je rekao da je ponosan na svoga velikog brata.

- Vozili smo preko Bosne, jer nam je to upola kraći put, mada nije i vremenski brže. Jutros nas je na Kupresu dočekalo oko 15 centimetara novog snijega, što nas je malo usporilo, ali najbitnije je da smo sada s našim Josipom - rekao je Tomislav, kojemu na spomen njegovog brata oko zasuzi. Josipova sestra Lea nije prestajala plakati, rekla je da su to suze radosnice, ali je priznala da joj teško pada odvojenost od brata.

U 18. naraštaj na dragovoljnom vojnom osposobljavanju prisegnulo je među 473 ročnika i 48 žena, a na svečanosti su bili  i Kolinda Grabar Kitarović, vrhovna zapovjednica oružanih snaga, Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane, Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera HV-a, te visoki vojni časnici i lokalni čelnici Požeško – slavonske županije. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...