Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
148 komentara

''Moja usporedba holokausta i Bandića nije bila primjerena''

Nije mi bila namjera na bilo koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda povijesti o kojem previše znam, napisao je Lustig

Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
148 komentara

Oskarovac i producent Branko Lustig (82) se priopćenjem u nedjelju ispričao zbog izjave kojom je u petak istragu oko zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića usporedio s holokaustom. 

Podsjetimo, Lustig je u petak među prvima potpisao peticiju ''Stop političkim hapšenjima'' te tako dao podršku pritvorenom Bandiću. 

Potpisujući peticiju Lustig je izjavio da je kao mali nevin politički osuđen i odveden u Auschwitz, a ''ovo što se danas događa manje ili više miriši na ona vremena''.

- Dopustite mi da se ovim putem ispričam javnosti, suradnicima i prijateljima zbog svoje izjave u petak 13. 3. 2015. Moja usporedba određenih društvenih događanja današnje političke situacije u Hrvatskoj i progona Židova bila je ishitrena izjava koju moja obitelj i ja smatramo potpuno neprimjerenom, i zbog toga mi je iskreno žao. Nije mi bila namjera na bilo koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda ljudske povijesti o kojem previše znam, i zbog kojeg sam svoj život posvetio širenju riječi oprosta i tolerancije.

Moji suradnici u Hrvatskoj i svijetu znaju da sve što sam radio i postigao tijekom cijelog svog života radio sam isključivo iz srca i bio vječni borac za prava onih koji su u datoj situaciji najugroženiji, bez obzira tko oni bili. I mada nikad u životu nisam požalio što sam slijedio svoje srce, sada u ovom za mene turbulentnom razdoblju, obuzet emocijama potpuno sam neprimjereno reagirao.

Nadam se da ćete uvažiti moju ispriku i molbu da se povučem u tišinu, jer je cjelokupan situacija za mene bila izuzetno traumatična - napisao je u priopćenju. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message