Obavijesti

News

Komentari 33

'Molim vas, ne okupljajte se za Božić sa svojim obiteljima...'

'Molim vas, ne okupljajte se za Božić sa svojim obiteljima...'

Medicinska sestra iz Amerika na svom Facebook profilu podijelila je potresnu priču. Upoznala je javnost sa stvarnom situacijom u bolnicama i pozvala sve na odgovorno ponašanje

VIDEO

Molly-Elizabeth Francis, medicinska sestra iz Dublina, Irske, na svom je Facebook profilu pozvala sve građane na odgovornost i solidarnost uoči nadolazećih blagdana, prenosi Mirror.

U svojoj Facebook objavi priznala je da je situacija alarmantna i pozvala građane na odgovorno ponašanje.

Također, u objavi je napisala da se s ovakvom situacijom u svojoj karijeri dosad nije susrela te priznala da se od početka pandemije svakodnevno s posla vraća u suzama. 

Naime, Molly radi u bolnici u New Yorku, gdje je virus u posljednjih nekoliko mjeseci uzeo maha.

Virus se ubrzano proširio u studenom, a stručnjaci predviđaju da će u prosincu brojke zaraženih biti rekordne zbog velikih obiteljskih okupljanja koja su se odvila 26. studenog, povodom obilježavanja Dana Zahvalnosti.

U svojoj Facebook objavi Molly je izrazila tugu i nemoć pred situacijom koja iz dana u dan sve više izmiče kontroli.

- Kada sam došla na ovaj odjel, osjetila sam neku čudnu energiju. Odmah na početku suočila sam se s brutalnošću. Pacijenti su umirali jedan za drugim, a ja sam bila bespomoćna. Kao medicinska sestra, nema goreg osjećaja kad ste učinili sve u svojoj moći da pomognete pacijentu, a znate da to neće biti dovoljno. Molim sve da shvate da je situacija ozbiljna i da će biti još gore ako se ljudi ne pridržavaju mjera - napisala je u svom statusu Molly.

Molly je upozorila građane da drže distancu i nose maske te ih zamolila na solidarnost i odgovornost uoči nadolazećih blagdana.

- Virus neće poštediti nikoga. Molim vas da se pridržavate mjera jer tako štitite prvenstveno sebe, a onda i druge oko vas. Situacija je gora nego u ožujku kada je sve započelo. Znam da je ovo vrijeme okupljanja i druženja s prijateljima i obitelji, ali molim vas, suzdržite se, bit će bolje za sve. Govorim u ime svih zdravstvenih djelatnika, ovo ne možemo pobjediti sami, potrebna nam je vaša pomoć - dodala je Molly.

Njezin je Facebook status podijeljen više od 46 000 puta u znak potpore zdravstvenim djelatnicima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa