Obavijesti

News

Komentari 46

'Mom sinu i dalje prijete. Ovo su poruke koje je primio nakon što sam odlučila sve ispričati'

'Mom sinu i dalje prijete. Ovo su poruke koje je primio nakon što sam odlučila sve ispričati'

Nakon priče o srednjoškolcu iz Zagreba kojeg tuku vršnjaci, nastavlja se verbalno zlostavljanje

VIDEO

Nekoliko sati nakon što smo u 24sata objavili članak o srednjoškolcu kojeg su pretukli vršnjaci, on je primio glasovne poruke od jednog od napadača. Radi se dečku iz razreda s kojim je pretučeni dječak ranije imao verbalni sukob i s kojim je razgovarao u trenutku kad ga je drugi vršnjak iznenada napao te ga udarao nogom i šakama u glavu.

U nekoliko glasovnih poruka koje mu je poslao stoji: "Nemoj misliti da ti ja sad prijetim. Ja to tebi sve prijateljski i kroz ljubav šaljem, volim ja tebe ko brata, nemoj sad da me prijaviš u 24sata. Samo onako informativno pitanje u vezi tebe, kad dolaziš u školu".

Majka napadnutog srednjoškolca prijavila je policiji nove poruke.

- Bila sam opet na policiji i izuzeli su snimke glasovnih poruka. Naveli su da je riječ o nametljivu ponašanju, uznemiravanju i izraženom sarkazmu s obzirom na to da mu u porukama govori da ga voli kao brata, što je sarkazam. Moj sin je nakon napada izjavio da nikoga ne želi vidjeti ni komunicirati s njima. Tad su u školi rekli da će to izbjeći - izjavila je za 24sata majka srednjoškolca. Navodi kako ju je u policijskoj postaji primio i načelnik.

Mučna ispovijest: Nasilnik iz škole tuče i uhodi mog sina. Ima i snimka, ali nitko ne reagira...
Mučna ispovijest: Nasilnik iz škole tuče i uhodi mog sina. Ima i snimka, ali nitko ne reagira...

'I načelnik mi je rekao da mu je snimka uznemirujuća'

- Pokazala sam mu snimku napada na mojega sina i rekao je da mu je snimka bila poprilično uznemirujuća. Rekao je da policija postupa najbrže što može - istaknula nam je uznemirena majka.

Vršnjak koji mu je slao glasovne poruke nakon članaka u 24sata isti je onaj s kojim ide u razred i s kojim su počele verbalne prepirke u školi uoči fizičkog napada.

Kako nam je rekla majka, njenom je sinu peti dan od početka nastave netko sakrio torbu sa skupocjenim slušalicama.

- Sin je došao do dečka koji se smijao, na što je ovaj ustao i gurnuo ga, moj sin ga je primio za ruke, zatim je došao razrednik i odveo ih kod pedagogice - opisuje nam majka. Nakon što je tog 8. rujna završila nastava, sin je krenuo kući.

- Dolazi na autobusnu stanicu, gdje ga dočekuje dečko s kojim je imao verbalni sukob. Rekao mu je: 'Što si me prijavio pedagogici'. To je taj isti dečko koji mu je sad slao poruke koje su prijetnja - dodaje majka.

Na snimci koja kruži društvenim mrežama vidi se da ga u trenu, dok njen sin razgovara s navedenim školskim kolegom, odjednom okružuje desetero dječaka.

Nema odgovora policije, nasilnik nije kažnjen

- Dolazi jedan koji ga nije ni pogledao, nije ni razgovarao s njim, nego ga je automatski nabio nogom u glavu, a potom ga je tri puta udario šakom u glavu. Moje dijete je u tom trenu zagrizlo jezik, imao je usta puna krvi. Čim je stigao doma, pregledala sam ga i odmah smo otišli u Klaićevu. Nasreću, nalazi su bili uredni, izuzev rane na jeziku koja je bila poprilično duboka, bilo mu je teško jesti sljedećih dana. Nakon Klaićeve smo otišli na policiju i podnijeli prijavu. E da, u međuvremenu su sinu počele stizati prijeteće poruke na Instagramu da o tome nikome ne smije ništa reći te da će, ako bude rekao doma i u školi, dobiti još batina. Snimila sam sve to i poslala policiji. Nakon samih batina koje je primio 8. rujna, kasnije ga je isti taj nasilnik uživo zastrašivao tijekom proteklog vikenda, kad ga je pronašao u parku u Novom Zagrebu i napao zašto ga je prijavio policiji. Sin je uspio pobjeći - ispričala nam je potresena majka zagrebačkog srednjoškolca.

Do objave članka još nismo dobili odgovor zagrebačke policije o tome što su poduzeli u ovom slučaju i hoće li zaštititi 15-godišnjaka.

Podsjetimo, nasilnik nije kažnjen jer škola još nije održala sjednicu nastavničkog vijeća koja treba odlučiti o daljnjim koracima čak ni više od tri tjedna nakon brutalnog napada, a postoji čak i mogućnost da i sam dječak koji je pretučen bude kažnjen.

- Nije ga iz čista mira lupio, očito je bilo nešto prije između njih. Na sjednici nastavničkog vijeća ćemo odlučiti hoće li kazna ići jednom ili obojici, ili će se kazniti i još neki drugi učenici - rekao je ravnatelj srednje škole koju pohađaju i žrtva i napadač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei danas lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili