Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Monstrum iz Dramlja: 'Morao sam ga ubiti, on je bio Sotona'

Vrhovni sud je u ožujku ove godine Dini Kulišeku ukinuo presudu iz lipnja prošle godine kojom je dobio 38 godina zatvora, te slučaj vratio na novo suđenje

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
21 komentara

Na Županijskom sudu u Rijeci nastavlja se ponovljeno suđenje Dini Kulišeku (25) iz Dramlja koji je već nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva 22-godišnjeg Ivana Jagodića i pokušaja ubojstva tada 19-godišnje Meriem Demo u srpnju 2014. godine. Vrhovni sud je u ožujku ove godine ukinuo presudu iz lipnja prošle godine, te slučaj vratio na novo suđenje. 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL Kulišek danas na sudu

Podsjetimo, Kulišek je 13. srpnja 2014. godine došao do vrata stana na drugom katu zgrade u crikveničkoj Ulici Kralja Tomislava 118B s velikim nožem, razvalio ulazna vrata te, gotovo bez riječi, Jagodiću zadao 30 uboda nožem koji su ga usmrtili, iako ga je žrtva u strašnim bolovima molila da prestane.

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Kada je vidio da je u stanu Jagodićeva djevojka, potencijalna svjedokinja ubojstva, krenuo je na nju, uhvatio je te joj je također zadao dvadesetak uboda nožem. 

I Meriem ga je molila da stane, ali Kulišek je nije poslušao. 

Nastavio ju je ubadati i kad je pala na pod, ostala ležati u lokvi krvi i pravila se mrtva. Kada je Kulišek napokon stao i otišao, Meriem je još bila pri svijesti i slabašnim je glasom zazivala pomoć, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Kulišek se branio kako mu se u snu pojavljivao vrag s rogovima, a kasnije se taj vrag preobrazio u lik Jagodića. 

24sata | Autor: 24sata Foto: 24sata Pokojni Ivan Jagodić

- Mislio sam da ću ubiti zlo ako ubijem vraga. Ako nastupi smrt Sotone, onda prestaje zlo. Imao sam glasove u glavi, oni su me nagovarali na to. Govorili su mi da imam misiju, da moram ubiti vraga, nožem u srce. Pukao mi je film. Na kraju sam mu pokucao na vrata, napravio to što sam napravio i otišao, rekao je Kulišek u svojoj obrani pred sudom u Rijeci.

Rekao je kako nije mogao kontrolirati svoj mozak i nije znao što se događa.

- Trajalo je to dva mjeseca, počeo sam osjećati veliki smrad, a imao sam i vizije. to sam sve pripisivao Jagodiću. Imao sam osjećaj da mi se Bog ubacio u glavu. Oko Jagodića se stvorila nekakva magija, sanjao sam demone, a pročitao sam da se Sotona može pojavljivati u obliku takvih smradova.

Ubojica je opisao i trenutak svog zločina:

- Otvorio mi je vrata stana i onda sam ga izbo. Detalja se više ne sjećam, bio sam u bunilu.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Pitanje 'Sotone'

Na ponovljenom, kao i na prvom suđenju, i dalje se lome koplja oko toga je li Kulišek u vrijeme ubojstva bio ubrojiv ili ne.

Od dr. Ante Bagarića iz Vrapča traženo je i objašnjenje kako Kulišek za ubijenog Jagodića može smatrati da je Sotona, a da se ipak druži s njime. Vještak je objasnio da osoba, koja je pod utjecajem psiholoških fenomena i u konfuznom stanju, neko vrijeme bježi od osobe koja joj predstavlja prijetnju,a  već odmah kasnije želi mu biti blizu, kako bi to riješila.

24sata | Autor: 24sata Foto: 24sata

Dr. Klementina Ružić nije se složila s takvim mišljenjem, a  ni dr. Tia Žarković Palijan iz Popovače, čiji tim nije stekao uvjerenje da je Kulišek doista doživljavao žrtvu kao Sotonu.

Možda vas zanima i ovo:
Message