Obavijesti

News

Komentari 724

Monstrum iz Slavonije: Djecu izgladnjivao, djevojčica umrla

Monstrum iz Slavonije: Djecu izgladnjivao, djevojčica umrla
1

Tromjesečna curica je umrla, a njezina 2,5-godišnja sestra živjela je pothlađena uz stalne batine i jedući vlastiti izmet. Stan u kojem su živjele bio je zatrpan fekalijama

VIDEO

Djevojčica u dobi od dvije i pol godine živjela je pothranjena i gladna dok su je roditelji tjerali da jede vlastiti izmet. Njezina tromjesečna sestra obiteljski užas, nažalost, nije uspjela preživjeti.

Problematičnu obitelj mnogi su znali i bojali su se muškarca (32), oca djece i nasilnika koji je prošlog tjedna uhićen i priveden istražnom sucu zbog zlostavljanja djeteta. Određen mu je jednomjesečni pritvor.

Pronašli smo ručnu bombu i kuburu ručne izrade. Oružje je skrivao u podrumu; policija o monstrumovu arsenalu

A sve je počelo nakon što su roditelji 27. prosinca ujutro u bolnicu dovezli mrtvu djevojčicu staru tri mjeseca. Na majci djevojčice bili su vidljivi tragovi nasilja. Muškarac je došao u bolnicu i počeo praviti nered pa je bolničko osoblje pozvalo policiju. Policajci su poslije ušli u njihov unajmljeni stan i zanijemili od prizora. Pronašli su uplakanu, zapuštenu i pothranjenu drugu djevojčicu u dobi od 2,5 godina. Odvezli su je na odjel pedijatrije i trenutačno je izvan životne opasnosti.

- Nalazi obdukcije tijela preminule bebe još u cijelosti nisu gotovi, čeka se histološki nalaz. Obdukcijom tijela nisu utvrđeni nikakvi znakovi nasilja nad djetetom, no, još uvijek sa sigurnošću ne možemo reći od čega je curica umrla - rekla je liječnica koja je obavila obdukciju mrtve bebe.

I tek se nakon toga počeo otkrivati pravi užas dugo skrivan od očiju javnosti.  Što se točno događalo u stanu strave, ne znaju sa sigurnošću ni najbliži susjedi. No sada užasnuti i zgranuti prepričavaju kako se iz stana često čuo dječji plač i zapomaganje.

Dijete bi reklo da je gladno, a zatim bi se čuo snažan šamar. Plakanje i jauci bili su užasni; susjedi o jezivim roditeljima

- Jednom sam čula djevojčicu kako govori da je gladna. Odmah nakon toga čula se pljuska i dijete je zavrištalo. Djeca su jaukala, zavijala iza zaključanih vrata jer ih je muškarac nerijetko zaključavao zajedno sa ženom. Često je odlazio u podrum, a kada bi njegova žena silazila niz stube, najčešće bi pognula glavu - rekli su stanari zgrade.

Vlasnik stana koji se prije devet mjeseci sažalio nad djecom i trudnom ženom pustio ih je unutra, ali više u stan nije mogao ući. 

Muškarac mu nije plaćao stan. Nakon što je u stan ušla policija, vlasnik stana se šokirao viđenim. Sve je bilo u neviđenom neredu, ljudskog izmeta bilo je na svakom koraku, pa čak i na zidovima. Oni rijetki koji su odlučili govoriti pobijedivši strah od monstruma rekli su kako je djevojčica nerijetko bila zaključana u kupaonici i bila je primorana jesti vlastiti izmet.

- U kolovozu prošle godine reagirali smo i prijavili podstanare Centru za socijalnu skrb, a o svemu je upoznata i policija koja nam je savjetovala da svoja prava potražimo putem suda. Htjeli smo da mjerodavni pomognu toj djeci. Stan je na petom katu, a smrad se iz njega osjetio već na drugom katu. Ne znam zašto nitko nije reagirao i poduzeo nešto da se djeca izvuku iz takvog stana. U cijelom stanu je bilo dječjeg izmeta, a na balkonu su držali psa koji je tu vršio nuždu. Pseće dlake bilo je posvuda, pa i na posudama za jelo. Kada je podstanarka došla uzeti neke stvari, prvo što je uzela bila je ručno izrađena bejzbol-palica. U stanu sam našao tužbe za neplaćenu alimentaciju kojima su ga tužile njegove druge žene i druge opomene - rekao je jedan od suvlasnika stana.

Policija je pretragom podrumskih prostorija koje je muškarac često koristio pronašla oružje. Neslužbeno doznajemo da su s tom problematičnom obitelji bili upoznati i u Centru za socijalnu skrb u čijem je tretmanu bila obitelj, ali bez njihova nadzora. Susjedi kažu kako je policija više puta dolazila s djelatnicima Centra za socijalnu skrb jer roditelji djecu nisu vodili na redovito cijepljenje. Ali u stan nisu mogli ući jer ih nisu puštali. 

Muškarcu kojega se tereti za zapuštanje djeteta navodno je ovo treći brak. Ima i osmero djece s drugim ženama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 724
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...