Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Monstrum Voškion: Mama, samo mi čuvaj sina Valdija

Peterostruki pulski ubojica Damir Voškion svojoj majci je rekao da je kriv, a njegovi susjedi, kojima je kobne noći došao na vrata, žele se odseliti

Hajro Merdanović
Foto: Hajro Merdanović
6 komentara

Ubojičina majka Milena koju smo dan nakon sudske odluke zatekli uplakanu na kućnom pragu u kući strave u Rohreggerovoj ulici u Puli kaže kako nije imala snage u četvrtak ući u sudnicu i čuti odluku suda.
- Moj sin je napravio zlo i ispaštat će, ali on nije lud. Iako ga je sud strpao u ludnicu na 40 godina, iako mi je sve pobio, ne osuđujem ga. Sin mi je - priča i plače. Prošli mjesec posjetila je u zatvoru Damira, koji joj je na odlasku rekao: “Mama, ja sam kriv. Iako ne znam kako se sve desilo, žao mi je zbog svega i ja to sada moram ispaštati. Samo mi čuvaj sina Valdija”.
Obitelj Ćosić, susjedi Voškionovih, još proživljavaju tu noć. Damir je nakon ubojstva oca, brata, šogorice i dvoje nećaka došao na njihova vrata. Tražio je Željka da ga ubije, ali sin Ivan, koji je otvorio vrata, rekao je da je tata na pecanju. To ih je spasilo.
- Ne plašim ga se, ali mi nije svejedno. Strah me za obitelj. Odselit ćemo se iz rodnoga grada - kaže Željko Ćosić (40). Željkov sin Ivan (20) nada se da će Voškion ostati doživotno zatvoren, iako Željko u to ne vjeruje.

HRVATSKA NEMA INSTITUCIJU ZA VOŠKIONA
Hrvatska nema tzv. sigurni psihijatrijski odjel na koji bi mogao biti smješten ubojica Voškion, jer ni jedna od četiri forenzičke psihijatrijske ustanove ne zadovoljava uvjete nužne za smještaj visokorizičnih duševnih bolesnika potencijalno opasnih za sebe i okolinu - rekao je ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče dr. Vlado Jukić. Odluku u koju će psihijatrijsku ustanovu biti smješten Voškion donosi na temelju sudske dokumentacije posebno povjerenstvo za smještaj osoba s duševnim smetnjama koje su proglašene neubrojivima, na čijem je čelu Danica Kramarić, načelnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. U Hrvatskoj postoje četiri ustanove gdje bi Voškion mogao služiti kaznu - Psihijatrijska bolnica Vrapče u Zagrebu te bolnice na Rabu, Ugljanu i Popovači.- Svih 70 kreveta na našem forenzičkom odjelu je puno, a odjel je u takvom stanju da ne možemo primiti i manje opasne osobe od Voškiona - kaže Jukić.

Možda vas zanima i ovo:
Message