Obavijesti

News

Komentari 147

Monstruma su za trodnevno silovanje osudili na 12 godina

Monstruma su za trodnevno silovanje osudili na  12 godina
1

Antonio Di Gioia (54) iživljavao se nad majkom troje djece u Zagrebu. Inače riječ je o osuđivanom brutalnom silovatelju koji je u zatvorima proveo više od 16 godina

VIDEO

Nepopravljivi višestruki silovatelj, koji je u zatvorima proveo više od 16 godina, u četvrtak je u pritvorskoj jedinici zagrebačkog Županijskog suda izazvao incident i izbjegao se suočiti sa sudskim vijećem.

- Riječ je o specijalnom povratniku koji je već dva puta bio osuđivan za silovanja i kome, očito, nikakve sankcije ne pomažu. Prema nalazu vještaka psihijatra, riječ je o osobi koje nema nikakvu empatiju prema drugima - rekla je sutkinja Tanja Pavelin Borzić, obrazlažući nepravomoćnu presudu.

Tri dana silovao majku troje djece

Brutalni silovatelj osuđen je na 12 godina i 10 mjeseci zatvora jer je tri dana silovao majku (50) troje djece nakon što joj je protupravno oduzeo slobodu.

Antonio Di Gioia, koji se prije nego je promijenio ime zvao Anto Rehan Skendžić, žrtvu je, iskoristivši njezino psihičko stanje, 12. kolovoza 2013. ugrabio ispred Caritasove kuće na Trakošćanskoj cesti u Zagrebu gdje je čekala u redu za podjelu hrane. Primio ju je za ruku i rekao: “Ideš sad sa mnom”, te je odveo u stan kojim se koristio u istoj ulici. Čim su ušli u kuću zaključao je vrata i naredio ženi da skine odjeću što je uplašena žrtva i učinila. Potom ju je natjerao da se istušira. Nakon toga se iživljavao i silovao je do 14. kolovoza 2013. Kada je nesretnica tražila da je pusti ili se protivila njegovim naredbama, udarao ju je po glavi, čupao po kosi ili joj prijetio da će je zavezati. Tjerao ju je da mu ljubi noge te da si sama radi razne druge seksualne gadosti, a kada je to odbila, radio joj je to sam.

Nakon strave odveo žrtvu njenoj kući i predstavio se kao socijalni radnik

Sve vrijeme primorao ju je da bude gola, a govorio joj je da bi trebala dovesti i svoju maloljetnu djecu kako bi im prijetio te radio odvratne stvari kao i njoj što je ženu još više uznemirilo i uplašilo. Na kraju joj je zaprijetio da će je, ako nekome nešto kaže, odvesti u šumu, silovati i zakopati kao i da će silovati njezina muža i djecu. Nakon trodnevna iživljavanja odveo ju je njezinoj kući gdje se članovima obitelji lažno predstavio kao socijalni radnik koji ju dovodi nakon boravka u autonomnoj ženskoj kući dok uplašena žena od straha nije ništa govorila. Prijavila ga je nakon dva tjedna.

Tijekom suđenja, koje je bilo zatvoreno za javnost, pregledana je videosnimka žrtvina iskaza. Ona je svjedočila na takav način kako bi je zaštitili od užasa ponovnog susreta s brutalnim monstrumom koji je tvrdio da nije kriv i koji se tijekom postupka cijelo vrijeme branio šutnjom. Iskaz žrtve podudarao se s izjavama drugih svjedoka što je, s drugim dokazima, bilo dovoljno da hladnokrvnog manijaka ponovno osude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH