Obavijesti

News

Komentari 281

U Austriji je policijski sat 0-24, ne smiju ni iz kuće: 'Bez ovih mjera čeka nas raspad sistema'

U Austriji je policijski sat 0-24, ne smiju ni iz kuće: 'Bez ovih mjera čeka nas raspad sistema'

Austrijski premijer najavio je niz novih mjera i uvođenje "tvdog" lockdowna popraćenog policijskim satom koji će trajati dva i pol tjedna nakon čega bi trebao polučiti rezultate

VIDEO

Austrija je proglasila apsolutni lockdown sličan onom koji su građani doživjeli u ožujku. Policijski sat koji je posljednja dva tjedna bio na snazi od 20 do 6 ujutro sada je na snazi 24 sata dnevno. Vlastiti dom može se napustiti samo u vanrednim prilikama poput izlaska u pruženje pomoći ili odlaska na posao. Dozvoljene su samostalne sportske aktivnosti na otvorenom.

Mjere su na snazi od utorka sve do 6. prosinca. U naredna tri tjedna fizički kontakti su krajnje zabranjeni. To podrazumijeva članove istog kućanstva, a onima koji žive sami omogućeno je kontinuirano kretanje u društvu samo jedne osobe. Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti i prodavaonice osim prehrambenih, ljekarni, benzinskih postaja, drogerija i trafika. Isto je s frizerskim i kozmetičkim salonima te kulturnim i sportskim ustanovama. Neće se održavati niti religijski obredi.

POGLEDAJTE VIDEO PRESICE

Fakulteti su zatvoreni već dva tjedna, a od početka sljedećeg isti slučaj će biti sa školama i vrtićima. Iznimke su roditelji koji rade primarna zanimanja poput liječnika, policije, vatrogasaca . Oni će imati mogućnost smjestiti djecu u vrtićku skrb.

Posjeta bolnicama nije moguća uz iznimku ljudima koji su na smrtnoj postelji. Ograničene su i posjete staračkim domovima na najviše jednog posjetitelja tjedno uz predodžbu negativnog korona testa.

Austrija se zatvara na 3 tjedna!
Austrija se zatvara na 3 tjedna!

- Cilj nam je smanjiti broj oboljelih za najmanje 50 posto. U primjerima apsolutnog lockdowna pokazalo se da se broj zaraženih smanjio za 60 do 70 posto. Mi smo proglašenjem djelomičnog lockdowna prije dva tjedna smanjili porast broja novozaraženih  za 30 posto no, to nije dovoljno obzirom na naš bolnički kapacitet. Ove ekstremne mjere su potrebne kako bi smanjili apsolutni krah zdravstvenog sustava - rekao je Sebastian Kurz za 24 sata navodeći primjer Izraela koji je istim mjerama smanjio dnevni broj novooboljelih s 9 tisuća na 2 tisuće.

Ministar zdravstva Rudolf Anschober  je naglasio kako svi imaju pravo na intenzivnu skrb, radilo se o nekome tko je doživio infarkt, osobi stradaloj u prometnoj nesreći ili pacijentu zaraženom koronom. Inače broj novo zaraženih u Austriji je u zadnja 24 sata iznosio 9 586, a 53 osobe su preminule. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca