News

Komentari 154

MORH o Milanovićevu putu u Vatikan: 'Unatoč zamolbama, i dalje ne poštuje Zakon o obrani'

MORH o Milanovićevu putu u Vatikan: 'Unatoč zamolbama, i dalje ne poštuje Zakon o obrani'

U slučaju potpore za odlazak u Vatikan Predsjednik Republike zatražio je preko načelnika Glavnog stožera potporu, vozila i pripadnike Hrvatske vojske

Ministarstvo obrane reagiralo je u petak navečer priopćenjem o putovanju Zorana Milanovića u kojem navode da on i dalje ne poštuje Zakon o obrani. U nastavku sukoba između Banožića i Milanovića, Ministarstvo poručuje da je oko Vatikana zatražio potporu preko načelnika Glavnog stožera, a ne kabineta ministra.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Unatoč više zamolbi, Ured predsjednika Republike Hrvatske i dalje ne poštiva Zakon o obrani te zahtjeve za korištenje vojnih resursa i dalje upućuje direktno načelniku Glavnog stožera, a ne po Zakonu o obrani prema kojem Ured Predsjednika zahtjev treba slati kabinetu ministra obrane nakon čega ministar donosi Odluku koju potom šalje načelniku Glavnog stožera na postupanje.

U slučaju potpore za odlazak u Vatikan Predsjednik Republike zatražio je preko načelnika Glavnog stožera potporu, vozila i pripadnike Hrvatske vojske. Ministar se u ovom, kao i u svakom drugom slučaju mora ponašati odgovorno prema proračunu Ministarstva obrane na što ga kao čelnu osobu ministarstva obvezuje Zakon o fiskalnoj odgovornosti.Umjesto zahtjeva koji vodi prema zakonitom rješenju problema ponovno smo, po tko zna koji put, dobili javne uvrede.

Ministarstvo obrane zaključuje da postupa u skladu sa Zakonom o obrani, a to moraju poštivati i Ured predsjednika Republike Hrvatske i Glavni stožer Oružanih snaga."

Najčitaniji članci