Obavijesti

News

Komentari 35

Mornar mora otkriti tko mu je platio putovanje u J. Koreju

Mornar mora otkriti tko mu je platio putovanje u J. Koreju
1

Oprečne informacije: Iako su iz ureda ministra tvrdili da je sve platila korejska strana, Mornar je izjavio da mu je put i boravak u Koreji platilo naše ministarstvo

VIDEO

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokrenulo je postupak protiv ministra obrazovanja Vedrana Mornara. Razlog je njegov put u Južnu Koreju.

Ministar u roku od 15 dana treba dostaviti povjerenstvu podatke o tome tko je njemu i njegovoj delegaciji u studenom 2014. platio put, smještaj i prevoditelja u azijsku zemlju. Povjerenstvo je podatke tražilo zbog oprečnih podataka u medijima. Ministar je tijekom posjeta Južnoj Koreji bio na većini sastanaka i druženja s predstavncima Samsunga, i to u razgledavanju grada, vožnji rijekom, dok je primjerice samo 20 minuta proveo u parlamentu s tamošnjim vicepremijerom i ministrom obrazovanja. 

Mornar je u Južnoj Koreji bio od 2. do 7. studenog 2014. godine kako bi proučio digitalizaciju njihova obrazovnog sustava. Iako su prvo iz njegova ureda tvrdili da je sve platila korejska strana, Mornar je izjavio da mu je put platilo naše ministarstvo.

- Naravno da je sve financiralo ministarstvo, što je nažalost... Ma ne bih htio komentirati tu priču... - rekao je tada Mornar.

Potom je Ministarstvo priopćilo da su oni platili samo avionsku kartu, a korejsko ministarstvo ostale troškove. Tek naknadno je iz Ministarstva obrazovanja odgovoreno da su “ukupni troškovi putovanja za ministra uključujući aviokartu, smještaj i dnevnice, iznosili su 13.855 kuna”. Naveli su i da ministarstvo nije financiralo putovanje za ravnatelja CARNeta Zvonimira Stanića i njegovu pomoćnicu Branku Vuk. S obzirom na sve oprečne informacije koje su dolazile, Mornar će sve podatke vezano uz troškove puta detaljno morati obrazložiti članovima Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. 

Upravo ovo ministrovo putovanje izazvalo je najviše polemika u javnosti. Iniciralo se i stvaranje Facebook-grupe koja je tražila ministrovu ostavku, a sve zbog nejasnog načina financiranja tog putovanja. Nagađalo se da je smještaj ministra platio korejski tehnološki div Samsung, ali to je demantirano. No javnosti nikad nisu jasno prikazani troškovi i financijeri tog putovanja.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.