News

Komentari 11

Mornara pronašli nasukanog na pramcu broda usred oceana

Mornara pronašli nasukanog na pramcu broda usred oceana

Mornar (62) nestao je prošlog petka u Floridi nakon što se odvezao sa svojom brodicom. Pronađen je dva dana kasnije na pramcu svoje brodice usred oceana.

Stuart Bee, 62-godišnji mornar, pronađen je živ i zdrav nakon 48-satne potrage obalne straže, prenosi Mail Online.

Bee je posljednje viđen prošlog petka oko 16h kada je otplovio sa svojom brodicom u luci u Floridi.

Nakon što se nije vratio istoga dana, obitelj je pokrenula potragu i alarmirala obalnu stražu i policiju. Sve su službe odmah pokrenute i u roku od 24h sati nestali mornar je pronađen. U nedjelju ujutro ga je usred oceana pronašla posada broda za prijevoz kontejnera.

Uzrok njegova nestanka bila je njegova brodica koja se razbila u subotu i ubrzo se počela potapati. U nedjelju ujutro, brodica je već bila na pola potopljena, a mornara su pronašli na pramcu.

Bee je u nedjelju rano ujutro primijetio brod Angeles u daljini. Kako bi privukao pažnju posade, skinuo je košulju i počeo mahati. Brod se ubrzo približio i pružio pomoć stradalom mornaru. 

Jedan od članova posade, P. Relativo, pomogao mu je da se ukrca na brod te ga je opskrbio hranom i toplom odjećom. 

- Uspješno smo spasili mornara i pružili mu sve potrebno kako bi došao k sebi. Prije nego što sam ga uspio upitati kako je završio ovdje, upitao me je: -Koji je danas dan?-. U njegovom sam pogledu vidio strah, ali i neizmjernu sreću. Ne mogu ni zamisliti kako se osjećao na pučini, usred ničega boreći se za svoj život - rekao je mornar Relativo.

Nakon što je Bee uspio doći k sebi od šoka, zahvalio se članovima posade koji su ga spasili i svima koji su sudjelovali u njegovoj potrazi.

- Neizmjerna hvala svima koji su aktivirani kako bi me pronašli, a najveće zahvale članovima posade broda Angels zbog kojih sam danas ovdje, živ i zdrav - rekao je gospodin Bee.

Najčitaniji članci