Obavijesti

News

Komentari 61

Morski pas raskomadao mladića pred očevim očima: 'Taj stroj za mljevenje mesa mi je ubio sina'

Morski pas raskomadao mladića pred očevim očima: 'Taj stroj za mljevenje mesa mi je ubio sina'
1

Turisti su se istrčali iz vode dok su užasnuti promatrači dozivali Vladimira da otpliva dalje od morskog psa, a cijeli horor se odvio u 20 sekundi. Rusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je smrt građanina od napada morskog psa

Vladimir Popov (23) umro je u četvrtak nakon što ga je u moru u ljetovalištu Hurghada u Egiptu izmrcvario morski pas. Njegov otac Yury Popov  je bespomoćno promatrao strašne prizore svog sina dok je grabežljivac kružio oko njega prije nego što ga je povukao pod vodu i usmrtio. Zaprepašteni turisti istrčali su iz mora dok su užasnuti promatrači dozivali Vladimira da otpliva dalje od razdraženog morskog psa. 

- Odjednom sam čuo strašne krikove, a Vladimir je bespomoćno vikao 'tata, spasi me'! Mog sina je napao morski pas, sve se dogodilo u nekoliko sekundi - rekao je gospodin Popov, koji se sa sinom preselio u odmaralište kako bi izbjegao novačenje u rat u Ukrajini. 

Prvo su mediji navodili da je Vladimirova djevojka uspjela pobjeći iz mora nakon što je morska zvijer usmrtila mladog Vladimira, ali njegov otac kaže da to nije istina. Prema njegovim riječima, tamo gdje je bio Vladimir nije bilo nikoga tko bi mu mogao pomoći.

- Kako pomoći osobi u ovoj situaciji? Pa ovaj stroj za mljevenje mesa je razmrcvarila mog sina u svega 20 sekundi, nije bilo pomoći, jednostavno je odvučen pod vodu - rekao je Popov. 

Dok se morski pas približavao, netko je počeo vikati: "Plivaj, plivaj! Brzo! Morski pas". Na snimci koju su snimili zgroženi promatrači čuje se Vladimirov krik: "Tata, tata, spasi me!".

Kasnije je objavljena snimka na kojoj se vidi kako životinju izvlače na obalu.

A view of one of the beaches that have been closed after a Russian citizen was killed in a shark attack near a beach at the Egyptian Red Sea resort of Hurghada

Rusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je smrt građanina od napada morskog psa, dok su egipatske vlasti potvrdile su da truplo morskog psa predano na istraživanje kako bi se otkrili uzroci njegovog ponašanja i utvrdilo je li riječ o istom koji je napadao u nekoliko prethodnih nesreća.

Međutim, ovaj  23-godišnjakinjak nije prva žrtva koju je morski pas ubio na ovom odmaralištu. U srpnju prošle godine, 68-godišnja Austrijanka Elisabeth Sauer napadnuta je pred užasnutim promatračima u Sahl Hasheeshu, koje je udaljeno 30 minuta vožnje od Hurghade, gdje je nesretni Vladimir ubijen - prenosi MailOnline.