Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
40 komentara

Morskog psa opet vidjeli u nedjelju u moru ispred Pule

NEMAN U PLIĆAKU: Lučka kapetanija pregledava more kod otočića Sveti Andrija ispred Pule jer je netko od građana opet vidio morskog psa u moru

Bojan Mejak
Foto: Bojan Mejak

Šokirali smo se. Ne znamo koja je to vrsta, ali bio je dugačak oko 6 ili 7 metara. Bio je prugast i golem. Njegova peraja je izronila i šokirala nas, pričao je vidno uzbuđeni Bojan Mejak (19) iz Pule pokazujući nam slike morskog psa snimljene mobitelom.
Na vrlo velikog morskog psa, kakav rijetko dolazi u naše more, osobito za zimskih dana, otac i sin Mejak doslovce su naletjeli u subotu oko 16.45 sati na Fiželi u Puli. Velika riba izronila je u plićaku, samo dva metra u moru ispred njih.
- Htio sam uloviti lignju, ali je umjesto lignje izronio morski pas, pa sam u šoku brzo povukao štap. Gotovo pet minuta je kružila psina oko nas, mirno, bez straha. Napravio je cijeli đir po pulskom zaljevu i jednostavno zaronio na kraju i otišao prema brodogradilištu Uljanik - rekao je Bojan. Onako šokirani, Mejakovi i još jedan Puljanin pokušali su psa nekako izvući na obalu.
- Daj pušku! Je...o te kako me u...ro, ogroman je! - povikao je Bojan cijelo vrijeme snimajući golemu neman. Otac i sin sve su vrijeme hodali uz obalu s golemom psinom, koja ih je netremice gledala iz vode i plivala mirno, bez straha od ljudi.
- Bio mi je jednostavno preblizu. Mogao sam ga dotaknuti, ali ipak nisam. Ima široku glavu i usku njušku. Ovakvo što nikad u životu nismo doživjeli. Ovo je neviđeno - ispričali su nam otac i sin Mejak.

KAPETANIJA ĆE PROVJERITI JE LI PAS JOŠ U PULI
Odmah su, kažu, obavijestili Lučku kapetaniju i pulske veslače da se ne prepadnu morske psine. Djelatnici Lučke kapetanije i pomorske policije pregledavaju more kod otočića Sveti Andrija jer je prema izjavama svjedoka tamo u nedjelju opet viđen isti morski pas.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message