'Moskva nema pravo glasa' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 6

'Moskva nema pravo glasa'

'Moskva nema pravo glasa'

Amerikanci i Europljani spremni su razgovarati s Rusima kako bi se pronašlo rješenje za izlazak iz napete situacije i izbjegao novi oružani sukob

VIDEO

Rusija "nema pravo glasa" kad je riječ o mogućem pristupanju Ukrajine NATO-u, rekao je u utorak ukrajinski šef diplomacije Dmitro Kuleba, referirajući se na zahtjev Moskve da joj NATO zajamči da se neće širiti.

"Rusija nema pravo glasa kad je riječ o pristupanju Ukrajine NATO-u", rekao je Kuleba za portal RBC-Ukrajina, uoči sastanka NATO-Rusija u Bruxellesu.

"Zapad neće pristati da da Rusiji 'pravna jamstva' da se Savez neće širiti na istok jer bi to bio njegov strateški neuspjeh", rekao je.

Optužio je Rusiju da je inicirala pregovore kako bi "maksimalno povećala uloge, istaknuvši zahtjeve koji su od početka neprihvatljivi".

Optužena da priprema napad na Ukrajinu, Moskva odgovara da je kod ukrajinske granice rasporedila velike vojne snage zbog sve veće i neprijateljske prisutnosti NATO-a u područjima koja Moskva smatra ruskim zonama utjecaja.

Amerikanci i Europljani spremni su razgovarati s Rusima kako bi se pronašlo rješenje za izlazak iz napete situacije i izbjegao novi oružani sukob.

Za Ukrajinu, bilo kakvi razgovori o "sigurnosnim jamstvima u euroatlantskom prostoru moraju početi ruskom deeskalacijom sigurnosne situacije u blizini ukrajinske granice", naglasio je Kuleba.

"Sigurnost euroatlantskog prostora nemoguća je dok je Ukrajina u opasnosti", dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.