Mosor: Magarac Šuker po buri i snijegu nosi hranu planinarima | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 32

Mosor: Magarac Šuker po buri i snijegu nosi hranu planinarima

Mosor: Magarac Šuker  po buri i snijegu nosi hranu planinarima
1

IMA 14 GODINA Magarac Šuker dobio je ime po bivšemu ministru financija Ivanu Šukeru. Njegov vlasnik Špiro Gruica kaže da nikad nije zakazao

VIDEO

Planinarski dom Umberto Girometta na Mosoru omiljeno je mjesto planinara i izletnika iz Splita i okolice. Prije nekoliko dana pao je i prvi snijeg te je izletnika malo, ali za one koji dođu spremni su topli dom i ukusna domaća hrana.

Kiseli kupus, fažol, kobasice i suho mesa standardna su ponuda. Hranu priprema domar Špiro Gruica, otac Ane Gruice, ali heroj ove priče je onaj koji je doprema. A to je ni manje ni više nego - Šuker. Šuker je magarac, a ime nije dobio po nogometašu, nego po nekadašnjemu ministru financija Ivanu Šukeru. Magarac je pravi spas i zapravo jedini koji može dopremiti potrepštine na Mosor, i to po svim vremenskim uvjetima. Kako je dobio ime, ispričao nam je domar Gruica.

- Prvo sam kupio jednog drugog magarca, a vlasnik mi je rekao da se zove Škegro, po tadašnjem ministru financija. Nekoliko godina kasnije kupili smo i drugog, a kako je taa bio ministar financija Šuker, bilo nam je logično da ga tako nazovemo. Škegro je nešto stariji, a Šuker ima 14 godina i obojica nam pomažu u opskrbi doma, zapravo da nema njih to bi bilo nemoguće - kaže nam Gruica. I Šuker i Škegro žive u štali kraj Gruičine kuće u Sitnu Gornjem. Vrijedni domar brine o njima i, kako kaže, nikad ih ne opterećuje previše. Zauzvrat, “ministri” su pouzdani i vrijedni, a nisu ni tvrdoglavi, kako neki misle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe
PRIVELI IH NA SUD

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage doma i drugih prostorija, kao i pretrage pokretnih stvari te su kod 72-godišnjeg osumnjičenika pronašli eksplozivna sredstva