Obavijesti

News

Komentari 10

Most i Domovinski pokret o Biščeviću: Treba ga smijeniti

Most i Domovinski pokret o Biščeviću: Treba ga smijeniti

Zvonimir Troskot poručio je da je Biščevića treba smijeniti zbog nekoliko incidenata, od kojih je posljednji skidanje hrvatske zastave u Srbiji. Ante Prkačin iz DP-a također ga je kritizirao u Saboru

VIDEO

Klub zastupnika Mosta zatražio je u petak hitnu smjenu hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića jer ne štiti interese hrvatskog naroda u toj zemlji, a poručili su i kako Hrvati u Srbiji kao nacionalna manjina trebaju imati barem ista prava kao srpska manjina u Hrvatskoj.

"Treba ga pozvati u Zagreb i smijeniti te postaviti veleposlanika koji će predstavljati interese hrvatskog naroda”, kazao je zastupnik Mosta Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare u Saboru.

Troskot je podsjetio da je Biščevića kritizirao vođa hrvatske manjine u Vojvodini Tomislav Žigmanov da radi protiv interesa hrvatske zajednice u Srbiji, da je slabo reagirao na uvođenje bunjevačkog jezika, na prijetnje smrću Hrvatima u Vojvodini te na incident skidanja hrvatske zastave u Srbiji.

Biščević o skidanju hrvatske zastave s veleposlanstva: 'To je odraz dijela atmosfere u Srbiji'
Biščević o skidanju hrvatske zastave s veleposlanstva: 'To je odraz dijela atmosfere u Srbiji'

„U godini i pol dana mandata Biščević se nije našao s našim predstavnicima, nije održao niti jedan sastanak”, istaknuo je Trskot dodavši da takva politika ne može biti prisutna kada je riječ o zaštiti interesa i prava hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

Zahtijevamo da Hrvati u Srbiji kao nacionalna manjina barem imaju ista prva kao srpska manjina u Hrvatskoj, poručili su iz Mosta.

Prkačin: Kamo sreće da su umjesto zastave u kontejner bacili njega 

Saborski zastupnik Ante Prkačin (DP) u petak je, nezadovoljan radom hrvatskog veleposlanika u Beogradu Hidajeta Biščevića s čije je rezidencije nedavno skinuta zastava, izjavio "kamo sreće da su umjesto hrvatske zastave u kontejner bacili njega".

"U Beogradu, s rezidencije hrvatskog veleposlanika, skinuše zastavu i baciše je u kontejner, kamo sreće da su umjesto zastave njega bacili", izjavio je Prkačin u slobodnom saborskom govoru.

"Koliko čujem od Hrvata u Vojvodini, tako uspješno zastupa hrvatske i interese hrvatskog naroda", sarkastično je rekao i upozorio kako "za to vrijeme srpski tajkuni na istoku Hrvatske kupuju zemlju, srbijanski agenti i kompletna agentura, preuzima medijski prostor, a cijelo vrijeme ozbiljne sume novca preko SPC-a iz Hrvatske odlaze u Srbiju".

Jednostrano "razoriti" ugovor sa SPC

Citirajući izjavu rimskog vojskovođe Katona Starijeg "Uostalom, mislim da Kartagu treba razoriti" izjavio je kako smatra da treba "razoriti" ugovor hrvatske države sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) "i to jednostrano".

Prkačin je pokazao razumijevanje za istup svećenika Dominika Kristijana Gerbica koji je na svetoj misi, koju je prenosio HRT, vjernicima davao upute da ne glasuju za SDP, HDZ, Možemo! i "sve lijeve". 

"Možda je bio malo prežestok, ali to treba shvatiti kao upozorenje i poruku da u hrvatskoj politici nešto promijeniti treba", kazao je.

Novac građana troši se radi promocije lokalnih moćnika

Barbara Antolić Vupora (SDP) izrazila je nezadovoljstvo što se uoči lokalnih izbora novac građana troši radi promocije lokalnih moćnika.

Kroz medije se selektivno prikazuje samo njihov rad, na otvorenja se pozivaju samo podobni, kritike oporbe ne možete čuti, kazala je, zapitavši se kakva je to država, jednostranačka?

Ljubica Lukačić (HDZ) pohvalila je zapošljavanje osoba s invaliditetom u mandatu aktualne Vlade. Od 2016. do kraja prošle zaposlilo se 12.400 osoba s invaliditetom, što je puno u odnosu na prijašnje razdoblje, kazala je i istaknula da Vlada ulaže velika sredstva u njihovo zapošljavanje.

Posebno je zadovoljna što se većina osoba s invaliditetom, oko 11.450, zaposlila na otvorenom tržištu rada, dok je njih 500-tinjak posao našlo u 14 zaštitno-integrativnih radionica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a