Obavijesti

News

Komentari 4

Most: 'Podržavamo ih, trebale bi imati bolje radne uvjete...'

Most: 'Podržavamo ih, trebale bi imati bolje radne uvjete...'
1

Iz Savjeta za zdravstvo Mosta u subotu su priopćili kako podržavaju medicinske sestre u zahtjevu za poboljšanje radnih uvjeta i očekuju od ministra zdravstva da se što prije angažira na tom pitanju

VIDEO

" Savjet za zdravstvo Mosta NL daje punu potporu udrugama u sestrinstvu u njihovim legitimnim i opravdanim nastojanjima za poboljšanje uvjeta života i rada medicinskih sestara i medicinskih tehničara, te primalja u Hrvatskoj, a od novog ministra očekujemo angažiranje i djelovanje bez odgađanja kako u pitanje ne bi bilo dovedeno funkcioniranje zdravstvenog sustava i kvaliteta zdravstvenih usluga", navodi se u priopćenju.

Podsjeća se da je sestrinstvo, kao najbrojnija skupina u zdravstvenom sustavu, jedan od ključnih i nezaobilaznih stupova na kojima počiva zdravstvena skrb.

Dodaju kako se problemi u zdravstvu gomilaju a nadležne institucije "reagiraju sporo ili nikako na probleme sestrinstva".  Zato Mostov Savjet za sestrinstvo podupire upozorenje iz Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) i niz sestrinskih udruga vezano za njihov položaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ministarstvo do sada nije prepoznalo važnost i hitnost problema'

HKMS i niz sestrinskih udruga upozorile su u utorak da je u proteklih šest godina skoro 2500 medicinskih sestara  i tehničara zatražilo potvrde za odlazak na rad u inozemstvo i pozvale nadležne da poduzmu konkretne mjere protiv odljeva kadrova.

"Upozoravamo Vladu, Ministarstvo zdravstva i javnost da je zbog odlaska u inozemstvo ili mirovinu sve veći nedostatak medicinskih sestara u sustavu, što dovodi u pitanje osiguravanje izvrsnosti u skrbi za pacijente", poručeno je u proglasu sestrinstva 2020. 

Medicinske sestre upozoravaju na velik odljev svog kadra...
Medicinske sestre upozoravaju na velik odljev svog kadra...

Iz Mosta navode da je "ovakav konstruktivan Proglas sestrinstva više nego dobrodošao" i kako nudi prijedloge da se problemi u sestrinstvu i tom dijelu zdravstvene skrbi počnu učinkovito rješavati.

Zagreb: Ispred KB Dubrava održan je mirni prosvjed "5 do 12"

Savjet za zdravstvo Mosta smatra neophodnim podržati angažiranje struke, ocjenjujući kako Ministarstvo zdravstva do sada nije prepoznalo važnost i hitnost problema u zdravstvu, a posebno u sestrinstvu.

"Zato od novog ministra očekujemo angažiranje i djelovanje bez odgađanja kako se ne bi dovelo u pitanje funkcioniranje zdravstvenog sustava i kvaliteta zdravstvenih usluga", navodi se u priopćenju. Dodaje se da je zbog nedostatka medicinskih sestara na nekim depriviranim područjima "već došlo do urušavanja sustava. Zdravstvena zaštita na tim područjima nije dostupna kao u ostalim dijelovima Hrvatske", ističu iz Savjeta za zdravstvo, dodajući da je vrijeme za čekanje isteklo i treba odmah djelovati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1