Obavijesti

News

Komentari 97

MOST se sastao na Plitvicama: Slijedi usuglašavanje reformi

MOST se sastao na Plitvicama: Slijedi usuglašavanje reformi
8

"Mi nismo naišli na zid, oni još uvijek nisu poslali nikakvo službeno priopćenje, a ja se zaista nadam da će oni u svrhu opće dobrobiti na kraju poslušati prijedlog"

VIDEO

Članovi Nacionalnog vijeća MOST-a i novoizabrani saborski zastupnici stranke, njih 18  predvođeni predsjednikom Božom Petrovom u subotu su se poslijepodne u tajnosti okupili na privatnom imanju Eko kuće u Plitvica Selu gdje će boraviti do ponedjeljka i dogovarati sljedeće aktivnosti stranke. Prilaz do kuće koja se nalazi na privatnom imanju čuvao je zaštitar i medijima nije bio dozvoljen pristup, sve dok članovi MOST-a nisu sami izišli iz kuće i novinarima donijeli kolače.  

- Okupili smo se kako bi se dogovorili oko sljedećih aktivnosti. Sada nemamo nove novosti, kvalitetne informacije dobiti ćete u ponedjeljak - kazao je Božo Petrov. 

Upitan da komentira napade u Francuskoj zbog čega se cijela Europa uzdrmala i zbog čega brojni stručnjaci smatraju da bi Hrvatska trebala imati što prije Vladu, je li ih to potaknulo da ubrzaju dogovore, Petrov je kazao:

- Odmah smo mi napravili poteze. I bez toga smo mi vrlo dobro svjesni da na nama leži odgovornost i da se stvari moraju brzo rješavat s time da ipak mi nećemo podložiti pritisku nekih drugih stranka koje bi to na takav način mogle iskoristiti. Naravno da je  ovo što se dogodilo u Francuskoj stvarno katastrofa, strahovito i mi znamo da je u pitanju i nacionalna sigurnost. To je dodatan motiv za ovo što ćemo odraditi u idućih tjedan dana.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Petrov je potvrdio da će u idućih tjedan dana održavati sastanke i s HDZ-om i sa SDP-om. 

- Naravno nama je u cilju idućih tjedan usuglašavati reforme i s HDZ-om i sa SDP-om. Mi ćemo ovdje usuglašavati način na kojima ćemo to predstaviti i jednoj i drugoj strani i tajming u idućih tjedan dana kako će se stvari odvijati. 

Upitan da li imaju nove prijedloge kazao je:

- Mi nismo naišli na nikakav zid, oni još uvijek nisu poslali nikakvo službeno priopćenje, a ja se zaista nadam da će oni u svrhu opće dobrobiti, a ne nekakvih osobnih interesa na kraju ipak poslušati prijedlog. Ali ono što smo mi rekli na prošloj tiskovnoj konferenciji, sve smo već i najavili, sada ide proces usuglašavanja reformi onda ćemo vidjeti hoće li oni ipak poslušati prijedlog, ako poslušaju onda će to stvarno biti veliko dobro za Republiku Hrvatsku – kazao je Petrov.

Upitan što će biti ako ne prihvate, Petrov je kazao da će vidjeti idući tjedan i od strane HDZ-a i SDP –a jesu li spremni  na onaj popis reformi i na one stvari koje zaista treba promijeniti u RH. 

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kaže da su Plitvice odabrali za sastanak jer im je zgodno mjesto na pola puta i svježi je zrak, te se nada se da će sastanak biti plodonosan.  

Zbog čega se sastanak održava u tajnosti dok je sve nedorečeno,  Petrov je kazao:

- Sve je dorečeno, vrlo jasno, dva dana nakon izbora izašli smo s prijedlogom, rekli smo jasno što će se raditi i u kojim intervalima, ne čeka se nas, čeka se HDZ i SDP. 

 A da li je ovaj sastanak poruka da su zajedno unatoč tome što je Drago Prgomet izašao iz stranke i da neće više biti nesuglasica i izbacivanja unutar MOST-a, Petrov je odgovorio:

- Naravno, i to što se dogodilo nije se dogodilo zbog toga što smo mi to htjeli - zaključio je Petrov.       

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...