Mostov kandidat iz Gorice svoje glasove pronašao kod - kolegice | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 22

Mostov kandidat iz Gorice svoje glasove pronašao kod - kolegice

Mostov kandidat iz Gorice svoje glasove pronašao kod - kolegice
1

Treba ići na elektronsko glasovanje i svesti utjecaj ljudskog faktora na najmanju moguću mjeru, rekao je Hrvoje Senegović, koji je dokazao da je oštećen za dva glasa na izborima

VIDEO

Hrvoje Senegović, nezavisni kandidat na Mostovoj listi u 6. izbornoj jedinici, objavio je da ima dokaz kako su mu na biračkom mjestu u Črnkovcu 'ukrali' glasove, javlja portal Gorica.info.

On je, naime, tvrdio da ima dokaze da je dobio dva preferencijalna glasa u Črnkovcu. Kada su objavljeni rezultati izbora u tom mjestu pokraj Velike Gorice ispalo je da Senegović nije dobio niti jedan preferencijalni glas. Sve je prijavio Državnom izbornom povjerenstvu.

Listići su još jednom provjereni i utvrđeno je da su dva preferencijalna glasa koje je dobio Senegović pripisana njegovoj stranačkoj kolegici s liste. Greška je ispravljena.

Senegović kaže da se isto dogodilo na njegovu štetu na još nekoliko biračkih mjesta u Velikoj Gorici, ali je ponovnim pregledom glasačkih listića dokazano da drugih grešaka nije bilo.

– Poanta priče jest da su greške moguće, ali se teško provjeravaju i ispravljaju. Treba ići na elektronsko glasovanje i svesti utjecaj ljudskog faktora na najmanju moguću mjeru – zaključio je Senegović za Goricu.info.

Na izborima u 6. izbornoj jedinici osvojio je ukupno 117 glasova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)
TUGA U SLAVONIJI

Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)

Iz policije su kratko izvijestili javnost o nesreći te dodali kako slijedi detaljan očevid. Više informacija o uzrocima nisu mogli iznijeti