Obavijesti

News

Komentari 33

Motociklist poginuo u Malom Lošinju, uhitili vozača (82) auta koji mu je oduzeo prednost

Motociklist poginuo u Malom Lošinju, uhitili vozača (82) auta koji mu je oduzeo prednost

Vozač (82) Forda riječkih registracija na predjelu Kadin, pri skretanju ulijevo je oduzeo prednost prolaska 47-godišnjem vozaču motocikla marke Aprilia. Motociklist je zadobio teške ozljede zbog kojih je preminuo

Motociklist (47) poginuo je nakon teške nesreće u Malom Lošinju, a policija je vozača (82) auta koji je nesreću izazvao kazneno prijavila i predala pritvorskom nadzorniku. 

Motociklist je zadobio teške ozljede u nesreći zbog kojih su ga hitno prebacili u KBC Rijeka gdje je preminuo par sati kasnije.

Očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je vozač (82) Forda riječkih registracija na predjelu Kadin, pri skretanju ulijevo na raskrižju oduzeo prednost prolaska 47-godišnjem vozaču motocikla marke Aprilia, također riječkih registracija, s kojime se onda  izravno sudario.

Od jačine udarca motociklist je s vozilom pao na kolnik te zadobio teže ozljede zbog kojih je prevezen u KBC Rijeka gdje mu je pružena medicinska pomoć. Par sati kasnije, od posljedica ozljeda, nažalost je preminuo.

82-godišnji vozač u nesreći je lakše ozlijeđen, a zbog izazivanja prometne nesreće priveden je na kriminalističko istraživanje u PP Mali Lošinj s ispostavom Cres te je po završetku istog kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Inače, u protekla dva dana u Primorsko-goranskoj županiji evidentirano je 12 prometnih nesreća u kojima su uz preminulog motociklista još dvije osobe teže, a četiri osobe lakše ozlijeđene.