Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Mozaik je potpun': Paravinjin zločin su u cijelosti rasvijetlili

Vještačenja su otkrila detalje o posljednjem satu koji je nedostajao u mozaiku Paravinjina zločina. Razjasnila su i sve ono što je utvrđeno u prvom suđenju

Duško Jaramaz/Pixsell
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
124 komentara

Izvođenjem dodatnih prometno-tehničkog i telekomunikacijskog vještačenja na Županijskom sudu u Šibeniku je nastavljeno ponovljeno suđenje Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić iz lipnja 2011. godine. 

Suđenje je zbog maloljetnosti žrtve zatvoreno za javnost. Tek je pravni zastupnik oštećene obitelji Bilić, odvjetnik Vinko Ljubičić, kazao da su izvedena vještačenja do krajnjih granica rasvijetlila posljednji sat koji je nedostajao u mozaiku rekonstrukcije zločina.

Vještačenja su, rekao je, potvrdila i dodatno potkrijepila i razjasnila sve ono što je utvrđeno u prvom suđenju, na kojem je Paravinja osuđen na objedinjenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, a presuda je ukinuta i predmet vraćen na ponovljeno suđenje 'zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Odvjetnik: Tek sad mi nije jasno zašto je Vrhovni sud ukinuo presudu

- Tek sad mi nije jasno zašto je Vrhovni sud ukinuo presudu - rekao je Vinko Ljubičić.

Dragana Paravinju sutkinja je do daljnjeg isključila sa suđenja jer je na ročištu 29. siječnja "grubo narušavao red u sudnici te grubo vrijeđao dostojanstvo suda", tako da je rasprava održana bez nazočnosti optuženika. 

Suđenje se nastavlja 19. ožujka iznošenjem sudsko-medicinskog vještačenja.

Možda vas zanima i ovo:
Message