Obavijesti

News

Komentari 65

Mračna tajna: Charles i Camilla bešćutno su ponižavali Lady Di

Mračna tajna: Charles i Camilla bešćutno su ponižavali Lady Di
1

Ken Wharfe, šef osiguranja princeze Diane nedavno je objavio knjigu sjećanja "Pažljivo čuvana tajna" u kojoj opisuje čemu je sve princeza bila izložena u braku s princom Charlesom

VIDEO

Iskreno vjerujem da je princeza od Walesa te večeri 1989. godine otišla u kuću lady Anabelle Goldsmith u Richmondu kako bi bila podrška svom mužu, a ne kako bi se sukobila s njegovom ljubavnicom Camillom, piše u svojoj knjizi Ken Wharfe šef osiguranja princeze Diane koji je nedavno objavio knjigu sjećanja "Pažljivo čuvana tajna", a čije odlomke iz knjige prenosi Daily Mail.

- Ono što se dogodilo te noći bilo je spontano i sasvim oprostivo, složili bi se mnogi, ali i noćna mora za mene kao nekog zaduženog za njeno osiguranje. Sjedio sam u tišini na prednjem sjedištu automobila i nisam bio siguran što mogu očekivati od večeri pred nama. Prethodno mi je Diana rekla da nema namjeru izljubiti se s Camillom kada se budu srele. Rekla je da će joj pružiti ruku i vidjeti hoće li je prihvatiti - prisjetio se u knjizi Wharfe.

Pixsell

Diana nikada službeno nije bila obaviještena o aferi svog supruga s bivšom djevojkom, ženom koju je prestolonasljednik Charles smatrao svojom srodnom dušom - Camillom Parker Bowles. Nisu joj ni trebali reći jer je sva posluga u palači Kensington znala za to i bilo je nemoguće praviti se da ne zna.

Gotovo svi gosti na proslavi su također znali. Oni su se okupili na proslavi 40. rođendana Camiline mlađe sestre Anabelle i na putu ka Richmondu princ je jasno stavio Diani do znanja da nije sretan zbog njenog prisustva zadirkujući je čitavim putem.

U to vrijeme je Ken Wharfe već dvije godine bio u njezinom policijskom osiguranju, a još godinu dana prije toga osiguravao je njezine sinove Williama i Harryja.

- Vjerovala mi je i nije bilo neobično da sa mnom razgovara o svojim emocijama i strahovima. Mnogi od gostiju nisu krili iznenađenje njezinim dolaskom, ali ona je bila bez premca u tome da prikrije tuđu sramotu, pa sam se uskoro povukao u kuhinju uvjeren da će sve biti u redu i da bi je moje prisustvo moglo samo ometati. Bio sam tamo oko sat i pol vremena kada sam čuo da me princeza zove - prisjetio se Wharfe.

Totalno ju je ignorirao

Diana se pojavila na vratima uplakana i uznemirena, rekavši da je njezin suprug nestao sa ljubavnicom. Bila je odlučna u tome da ih nađe i suoči se s njima i željela je da njezin šef osiguranja bude s njom.

- Hoćeš li mi pomoći, Ken? Sad mi je stvarno dosta. Neću da se tako prema meni ponaša u javnosti. Hoću odmah razgovarati s njom - rekla je.

Screenshot

- Moja policijska zaduženja ne uključuju i emotivne savjete, ali sam se pitao je li mudro da se pravi scena. Nisam želio biti uvučen u bračnu svađu, a pogotovo ne u onu u kojoj sudjeluju prijestolonasljednik, njegova žena i ljubavnica i to u javnosti. Ali Diana se nije mogla uvjeriti da to ne čini i odvela me niz stepenice u podrum kuće gdje su se igrala djeca. U jednom uglu udubljeni u razgovor, sjedili su Charles i Camilla - svjedočio je Wharfe.

 - Molim te, Ken, ne idi - promrmljala je Diana dok su ljubavnici s osjećajem krivnje skočili na noge. Činilo se da joj moje prisustvo daje snagu za ono što je namjeravala reći.

No šef osiguranja je smatrao da nije u redu prisustvovati intimnoj raspravi, ispričao se i povukao u dno stepenica. Cijela situacija mu se činila nevjerojatnom.

- Što je trebalo Charlesu i Camilli izdvojiti se od drugih tijekom proslave na kojoj je puno ljudi i na kojoj je prisutna i princeza? - pitao se Wharfe.

Plakala je po cijele noći

Smatrao je da je to bila nevjerojatna uvreda za Dianu, a jedino prihvatljivo objašnjenje je da je princ vjerovao kako njegovo
odsustvo neće biti primijećeno.

- Nakon nekoliko minuta pojavila se Diana. Izgledala je oholo, držeći glavu visoko uzdignutu dok je ponovo ulazila na
proslavu. Divio sam joj se zbog toga. Par minuta kasnije pojavili su se i ljubavnici izgledajući vrlo potreseno. Što god da
je Diana uradila, čini se da je pogodila metu. Ostatak večeri odvojeno su se kretali kao da se ništa nije dogodilo i
tako su se pretvarali sve do ulaska u automobil i povratka u palaču Kensington - napisao je u svojoj knjizi Wharfe.

Profimedia

Princeza je svog muža, koji je cijelo vrijeme samo šutio, bezbroj puta pitala: "Kako si to mogao uraditi?". Ken Wharfe je
sjedio na prednjem sjedištu i u tišini gledao naprijed.

On smatra da Diana nije bila emotivno jaka. Te noći, priznala mu je, nije spavala. Plakala je cijelu noć. Suosjećao je s
njom. 

- Bila je mlada žena i majka koja je očajnički željela samo da je njen muž voli. Princ Charles nije bio loš čovjek, ali način
na koji se prema njoj ophodio te noći bio je neoprostiv. Od tog trenutka, Diana je prestala koristiti sve eufemizme o "onoj
ženi" i "njegovoj gospi". Počela je zvati "rotvajler"
, ako ju je ikad i spomenula. 

Ken Wharfe smatra da Diana nije odustala od borbe za naklonost svog muža, ali jednostavno joj je više bilo muka boriti se
svakog dana.

- Dođe vrijeme kad ti jednostavno više nije stalo - rekla mu je tiho.

Želio je da sve bude po njegovom

Autor knjige je od trenutka kada je 1986. prebačen u Odjel za zaštitu kraljevske obitelji i diplomata vidio da je njihov brak
u ozbiljnom problemu. Charles je, smatra, u najboljem slučaju bio hladan prema svojoj ženi, dok je ona ponekad bila histerična i u najgorem slučaju - zla. Kasnije bi se pokajala, ali to je bio njen jedini način da izazove reakciju kod svog supruga. Princ nije bi spreman niti malo popustiti svojoj zahtjevnoj supruzi.

Kao nasljednik prijestolja vjerovao je da ima urođeno pravo da sve bude po njegovom. Nije ga bilo briga hoće li tako
iznervirati Dianu. Često bi govorio i o propasti njih kao para, zabavljajući tako svoje prijatelje.

- Ma miči mi s očiju te svoje pokvarene prijatelje. Oni nisu moji prijatelji - vrištala je Diana.

Nimalo potresen princ bi otišao i kasnije govorio ljudima oko sebe da Diana ima glavobolju.

Screenshot

Tijekom ljetnih vikenda dolazila je do izražaja prinčeva strast za polom koji je njegova supruga smatrala opasnim i nasmrt dosadnim. Kada je vodila sinove gledati očevu igru, fotografi bi se fokusirali na nju i princ se idućeg jutra žalio nakon što je pregledao novine da je ona pozirala za kamere.

- Prilično glamurozna djevojka - rekao bi s prezirom.

Princeza bi se razbjesnila i tada bi Charles, koji je mrzio sukobe, nestao u svom vrtu.

- Idi, pričaj sa svojim biljkama. Da sam ti barem ja toliko važna kao to cvijeće - vikala bi Diana za njim.

Kap koja je prelila čašu

Do odvajanja je došlo 1990. godine nakon nesreće na polu. Charles je pao s konja i slomio ruku i Diana je bila pored njega u bolnici. Otišla je tek nakon što joj je rekao da ne želi njeno prisustvo. Nekoliko minuta kasnije stigla je Camilla.

Screenshot

- Dok smo se vozili do Londona, Diana mi je priznala, tiho i tužno, bez bilo kakve histerije i apsolutno odlučna, da je to bila kap koja je prelila čašu. Više nije bila spremna truditi se i pokušati spasiti brak - prisjetio se tog potresnog trenutka u svojoj knjizi Wharfe.

Camilla se odmah uselila u kuću u Highgrove a Charles kao zakleti nepušač joj je čak dozvolio da puši u cijeloj kući. Sljedeći susret Diane i Charlesa u bolnici je trajao jedva koju minutu. Kad je izašla iz sobe u bolničkom hodniku susrela je ženu Ivy Čiji se sin borio za život nakon automobilske nesreće

- Dianina sposobnost da razgovara sa ljudima koje nikad prije nije vidjela bila je nevjerojatna. Potpuno prirodno je kleknula pored žene i zagrlila je kako bi je utješila. Uvjeravala je ženu kako će joj sin preživjeti i ozdraviti i od tada svaki put kad bi posjetila Charlesa posjetila bi i Ivy - navodi u knjizi Wharfe.

Nakon što je napustio bolnicu, Charles se povukao na oporavak na posjed Kraljice Majke. Tijekom boravka tamo, prvi put otkad se oženio slikali su ga zajedno sa Camillom.

REUTERS

Tu je bila i Kraljica majka što je potvrdilo Dianino uvjerenje da je kraljevska obitelj na najvišem nivou tolerirala Charlesov preljub.

Strah da je skočila u smrt

Tijekom 1992. godine, a tad je već na pomolu bio razvod, Charles i Diana su bili na odmoru na jahti prijatelja u Egejskom moru. Mediji su to nazvali “ljubavnim krstarenjem”, ne toliko pomirenjem, koliko drugim medenim mjesecom. No, istina je bila sasvim drugačija. Diana nije bila raspoložena pretvarati se, a njen stav i ponašanje učinili su nepodnošljivim život svima. A čak su i neograničene količine šampanjca i kavijara bile su slaba utjeha.

Charles i Diana su podijelili jahtu na dvije zone i imali odvojene kabine. Nisu zalazili jedno drugome na teritorij. Diana je s pravom sumnjala da Charles veći dio dana provodi sa Camillom pričajući na satelitskom telefonu
Atmosfera je toliko bila napeta da su čak i William i Harry postali zabrinuti zbog čudnog majčinog ponašanja svoje majke. 

- Jedan službenik zadužen za princezinu sigurnost došao do moje kabine i rekao mi da Dianu nitko nije vidio nekoliko sati. Nije bila u svojoj kabini i on se plašio da se bacila s palube. Došlo je do panike. Princu sam iznio svoju zabrinutost. Službenik i ja smo krenuli smo u potragu i sjetio sam se da sam je nekoliko dana ranije vidio kod čamaca za spašavanje. U jednom od njih, ispod platnenog pokrivača otkrio sam Dianu. Satima je tu sama sjedila i jecala - opisuje tužne i stresne trenutke za sve Wharfe u svojoj knjizi.

PA/PXL

Kolegi je odmah rekao da obustavi potragu i popeo se pod pokrivač gdje je naredna dva sata proveo s princezom u zagrljaju.

- Stalno je ponavljala "Ken, oni me ne razumiju". Oni misle da sam luda i žale me i svi su uključeni u to. Oni znaju da je po cijeli dan na telefonskoj liniji s rotvajlerom. Pa on je ovdje samo zato što mu je mamica tako naredila. On je jadan, a ovo je plutajući pakao - kazal mu je Diana.

U tom trenutku je bila spremna, mišljenja je Wharfe, narediti kapetanu da je odveze do obale, odakle bi otišla do najbližeg aerodroma i odletjela kući zajedno sa stotinama turista. Molio je da izbjegne skandal, ali je ona insistirala na tome da kao princeza može uraditi šta joj se prohtije. Zadnji Wharfeov adut je bio i upalio je “A šta je s tvojim sinovima?”

 - Tu je Diana popustila. Iznenada, u svemu je vidjela smiješnu stranu. Princeza od Walesa i tjelohranitelj, pripijeni, u čamcu za spašavanje.

- Hajde, Ken, bolje da se vratimo. U suprotnom će onaj moj muž otvoriti šampanjac nadajući se da sam skočila s palube i da se sada može oženiti onom odvratnom ženom.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca