Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
161 komentara

"Mračna tajna graditeljstva" donijela je državi 56 mil. kuna

Iz Ministarstva graditeljstva otkrili su kako je s 30. lipnjem predano oko 774.000 zahtjeva za legalizacijom. Država korist ima 'samo' od biljega što je 56 mil. kuna

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
161 komentara

Legalizacija je otkrila 'mračnu stranu graditeljstva', otkriveno je u utorak na pressici. U Ministarstvu su bili iznenađeni brojem zaprimljenih zahtjeva. S 30. lipnjem ukupno je predano preko 774.000 zahtjeva. Samo tijekom lipnja predano je pola milijuna. O tome koliku će država imati korist i koliko će zaraditi, ministrica Anka Mrak Taritaš kaže da se ta korist sada može računati jedino u biljezima.

- Uzmemo li iznos od 800.000 zahtjeva i pomnožimo sa 70 kuna biljega ispada da će se u državni proračun sliti 56 milijuna kuna. To je jedino što se može računati kao 'dobit države'. Sva ostala financijska sredstva uložit će se u daljnja ulaganja poput komunalne infrastrukture, asfaltiranje cesta, građenje vrtića i slično - rekla je Mrak Taritaš. Sljedeći tjedan predstavit će se prve karte s prikazima svih projekata koji su ušli u legalizaciju. Do sada ih je napravljeno 5400. 

Mrak Taritaš je zaključila kako u noći dok su političari i građani slavili ulazak u EU, 15 minuta do ponoći, 20-ak ljudi još je čekalo u redu da preda zahtjeve, toliko su ozbiljno shvatili legalizaciju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message