Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Mrak Taritaš se na 'pressici' borila s visokim mikrofonima

Zastupnica GLAS–a pričekala je da novinari podese opremu prije nego se okomila na Grad Zagreb, koji je, smatra ona, potpuno nespreman dočekao zbrinjavanje otpada

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25 komentara

Anka Mrak Taritaš, zastupnica GLAS–a, u ponedjeljak je na konferenciji za novinare, uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine na kojoj će se raspravljati o prijedlogu odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja otpada, imala male probleme s mikrofonom. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Naime, mikrofoni na govornici bili su previsoko postavljeni i političarka nije vidjela preko njih. No, to joj nije pokvarilo raspoloženje i pričekala je da novinari podese opremu prije nego se okomila na Grad Zagreb, koji je, smatra ona, potpuno nespreman dočekao zbrinjavanje otpada jer građani još nisu dobili ni svu potrebnu infrastrukturu.

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Anka Mrak Taritaš u ponedjeljak je ocijenila da je Grad Zagreb 'apsolutno nespreman' za odvojeno prikupljanje otpada te da će na kraju sve to platiti građani.

- Grad Zagreb je apsolutno nespreman, gradonačelnik nema pojma što će raditi s otpadom, stručne službe jednako tako nemaju pojma što će s tim raditi - rekla je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare uoči sutrašnje skupštinske sjednice na kojoj bi gradski zastupnici, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, trebali odlučivati o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

Mrak Taritaš smatra da Grad Zagreb nije stvorio preduvjete za odvojeno prikupljanje otpada i da je zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim službama nespremno dočekao problem zabrinjavanja otpada.

Na kraju građani neće plaćati otpad po količini koju 'proizvode', nego po volumenu koji će prijaviti i broju odvoza, ustvrdila je. 

- U konačnici će to netko morati platiti, u konačnici će se 'Čistoća' pretvoriti u gubitaša i u konačnici će se to morati plaćati iz gradskog proračuna, a u jednom trenutku mogu se očekivati i veći računi - drži Mrak Taritaš.

Pita se i gdje će građani stavljati otpad, u koje spremnike, kako će oni izgledati, hoće li spremnici biti pod ključem, kad će građani dobiti vrećice za biootpad, koliki će biti računi, koji kamioni će to odvoziti, što će se s otpadom dalje raditi te dodaje da na sva ta pitanja - nema odgovora.

Naglasila je važnost edukacije građana o tome što je to biootpod, što komunalni biootpad i kako se otpad razvrstava.

- Priča o otpadu je sustavna priča kojom se jedinice lokalne samouprave trebaju sustavno baviti u korist građana - rekla je i zaključila: 

"Kad negdje krenete i zakasnite ne zakasnite zato što je nešto jako daleko nego zato što ste kasno krenuli".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message