Obavijesti

News

Komentari 43

'Mrtva tišina, svi su se molili': Boeing prisilno sletio na otočić

'Mrtva tišina, svi su se molili': Boeing prisilno sletio na otočić
1

Let United Airlinesa iz Honolulua prema Guamu morao je iznenada prisilno sletjeti na najzabačeniji otočić u Tihom oceanu. Službeni razlog je 'miris elektrike u kabini'

VIDEO

Boeing 777 United Airlinesa koji je u petak letio iznad Tihog oceana iznenada je bio prisiljen sletjeti na jedan od najzabačenijih i najudaljenijih otočića na svijetu, i to zbog, kako je službeno objavljeno, 'mirisa elektrike u avionu'.

U zrakoplovu je bilo 335 putnika i 13 članova osoblja, a letio je na ruti od Honolulua do Guama. Sletio je na maleni koraljni otočić Midway, koji ima površinu tek šest četvornih kilometara. Putnici su tamo proveli sedam sati smješteni u jednoj sportskoj dvorani. Zamjenski zrakoplov vratio je putnike na Havaje.

Na pitanje je li uznemirujući miris bio dim ili je nešto gorjelo, glasnogovornica United Airlinesa opisala je incident samo kao 'čudan miris u kabini'.

'Kapetan je prijavio dim, te da radar i drugi sustavi  otkazuju'

No, jedna od putnica, Karen Von Merveldt-Guevara iz Arizone, tvrdi drugačije.

- Kapetan je rekao da se pojavio dim u kokpitu, da je radar otkazao i da otkazuju i drugi elektronički sustavi, te da moramo sletjeti. Mislim da su sletjeli na taj otočić na stari, 'oldschool' način, bez radara i druge opreme. Napravili su sjajan posao da nas spuste sigurno - rekla je Karen Von Merveldt-Guevara za CNN.

U jednom trenutku osjetili smo naglo propadanje od oko desetak metara. Nakon te turbulencije nastao je muk. Mislim da smo se tada svi počeli moliti, rekla je putnica

- U jednom trenutku osjetili smo naglo propadanje od oko desetak metara. Nakon te turbulencije nastao je muk. Mislim da smo se tada svi počeli moliti - rekla je.

No, Von Merveldt-Guevara napominje kako se taj 'čudan' miris osjetio i prije polijetanja, ali se ništa nije učinilo po tom pitanju.

Neki su putnici tada, tvrdi  Merveldt-Guevara, odustali od leta, no ona nije jer je zajedno s 25 članova obitelji putovala na veliko obiteljsko okupljanje u Guam.

- Još uvijek to sve probavljam. Mislim da nas nisu smjeli pustiti da poletimo iz Honolulua' - kazala je. 

Prvo smo mislili da je oluja pogodila Guam, ali tada se miris pogoršao, počela sam se gušiti od toga smrada kemikalija, rekla je putnica

Inače, zrakoplov je s putnicima čak tri sata bio na pisti i čekao na polijetanje koje je stalno bilo odgađano. 

- Tada su nas konačno pustili, ali imala sam osjećaj da nešto nije u redu - rekla je.

Tijekom leta, kada je većina putnika spavala, čula je razgovor jednog putnika i stjuardese koja je rekla da se vraćaju u Honolulu.

- Kad se više ljudi probudilo, tada su dali objavu. Prvo smo mislili da je oluja pogodila Guam, ali tada se miris pogoršao, počela sam se gušiti od toga smrada kemikalija - rekla je. 

United Airlines: Istraga je u tijeku

United Airlines je objavio kako je istraga u tijeku, te da zbog toga trenutno ne mogu dati više informacija.

Sreća u nesreći je bila ta da maleni otočić Midway ima aerodrom koji je svojedobno bio vojna baza tijekom Hladnog rata, a danas primarno služi za izvanredna slijetanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku