Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Msgr. Marin Barišić zamolio je sud da ga ne zovu na raspravu

Nadbiskup splitsko-makarski zamolio je sud da mu više ne šalje pozive jer ima puno svojih obveza, a dodaje da o predmetu protiv fra Nimca nema saznanja

Tino Jurić/Pixsell
Foto: Tino Jurić/Pixsell
95 komentara

Saslušanjem svjedoka obrane u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno suđenje fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić. Fra Nimac je optužen da je zadržao oko 10 milijuna kuna od neovlaštene prodaje crkvenog zemljišta kod Baške Vode, a Bilonić je optužena za poticanje na kazneno djelo.

Sudac Slavko Lozina je prije početka saslušanja svjedoka pročitao dopis koji je poslao nadbiskup splitsko-makarski, Marin Barišić. Msgr. Barišić moli suca da mu više ne šalje pozive na sud jer ima puno svojih obveza, a dodaje da o predmetu nema saznanja. Ističe kako je sve doznao iz medija. 

Marin Barišić naglasio je da nikada nikome nije dao suglasnost za prodaju ni jedne nekretnine, pa tako ni fra Šimi Nimcu. 

Marija Jakir je na sudu kazala da o prodaji crkvenog zemljišta ne zna ništa, ali zna o proširenju crkve. Kaže da je fra Nimac o tome redovito govorio na misama nedjeljom. Istaknula je kako su fra Šimu svi voljeli te da je bio odličan. 

Možda vas zanima i ovo:
Message