Obavijesti

News

Komentari 195

Sud preotvara predmet: Ništa od presude za 'tulum iz pakla'

Sud preotvara predmet: Ništa od presude za 'tulum iz pakla'
1

Iako je presuda trebala biti u ponedjeljak u podne, sudsko vijeće je uočilo kontradiktornosti u samom spisu te će preotvoriti slučaj kako bi se sve razjasnilo

VIDEO

Ništa od presude za stravično silovanje na tulumu u kući u Podstrani od prije tri godine, javlja Dalmacijanews. Presuda za nanošenje teških i za život opasnih ozljeda splitskoj studentici (23) koja koja još uvijek ima zdravstvenih problema trebala je biti donesena u ponedjeljak u podne, no neslužbeno se doznaje da je sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu na čelu s Mlađanom Prvanom, koje je i vodilo ovaj slučaj, odlučilo preotvoriti predmet. Pojednostavljeno iz pravničke i sudske terminologije, navodno je sudac Prvan uočio neke kontradiktornosti u samom spisu te je odlučio preotvoriti slučaj (nakon što je već glavna rasprava, zajedno sa završnim riječima obrane i tužiteljstva već obavljena) kako bi se sve razjasnilo. Pretpostavlja se da će to sve potrajati koji mjesec.

Inače, vršnjak žrtve i njezin kolega s fakulteta optužen je za pokušaj ubojstva i obljubu bez pristanka, za što mu prijeti bezuvjetna zatvorska kaznaMladiću prijeti zatvorska kazna od 5 do 15 godina za pokušaj ubojstva te od šest mjeseci do 5 godina za obljubu bez pristanka. Prema sudskoj praksi, prijeti mu jedinstvena kazna od najmanje četiri godine zatvora.

No, obrana smatra da je riječ o nanošenju teških tjelesnih ozljeda iz nehaja uz osobito teško narušeno zdravlje za koje je propisana kazna zatvora do 3 godine zatvora. U slučaju da sud prihvati takvu kvalifikaciju, mladić može dobiti kaznu od godine dana, a u tom slučaju čak i uvjetnu zatvorsku kaznu. 

Suđenje je završilo 30.rujna, no ni ono nije odgovorilo na pitanje što se uistinu dogodilo na krvavom tulumu u Podstrani 16. studenog 2012. godine. 

Podsjetimo, djevojka je te večeri dovedena u splitsku bolnicu sa izuzetno teškim ozljedama kakve liječnici nisu vidjeli ni u literaturi. Život joj je spašen nakon višesatne operacije

Zbog specifičnih ozljeda posumnjalo se da je optuženi koristio nekakvu mehaničku napravu s rotacijom, najvjerojatnije mikser. Liječnici se oko toga nisu uspjeli suglasiti, Splićani su ostali pri svom mišljenju, zagrebački i riječki liječnici dozvolili su mogućnost da su ozljede nastale i rukom.

I žrtva i optuženi tvrde da se ne sjećaju što se dogodilo. On se brani da je koristio ruku, a ne uređaj. Tvrdi da mu je žao zbog svega, a na posljednjem ročištu u svojoj obrani rekao je kako bi radije da se njemu sve to dogodilo, nego nesretnoj djevojci za koju i danas moli Boga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"