Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

MUP mora svjedoku protiv Glavaša isplatiti 400.000 kuna

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli MUP treba Krunoslavu Fehiru, isplatiti oko 400.000 kuna, piše u ponedjeljak Jutarnji list...

Zagreb: Krunoslav Fehir svjedočio na suđenju Branimiru Glavašu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
3 komentara

Ovo je iznos koji se odnosi na kršenje obaveze MUP-a da mu isplaćuju naknadu za prehranu i to od 1. rujna 2012. do 1. veljače 2018., kada je Fehir po potrebi službe bio premješten iz PU osječko-baranjske na rad u PU istarsku. Fehir je premješten na rad u istarsku policiju još 2010. i to zato što mu je kao krunskom svjedoku protiv Glavaša bio ugrožen život, navodi dnevnik. 

Do 2012. su mu se isplaćivane naknade na koje su imali pravo policajci premješteni na rad u mjesta udaljenija od 50 kilometara od prebivališta pa i naknada za prehranu. No, tada je promijenio radno mjesto u PU, a MUP mu je prestao isplaćivati naknadu za prehranu. Naknada mu nije isplaćivana sve do 2018., kad je otišao u mirovinu.

Branimir Glavas NASTAVAK SUĐENJA Svjedočio je policajac: 'Fehir je lažac i želi se osvetiti Glavašu'

- Premještaji na drugo radno mjesto po potrebi službe mogu trajati godinu dana, a moj je trajao pet godina i svake godine ga je potpisivao sadašnji pomoćnik ministra Ante Delipetar, kaže Fehir koji je već jednom u prvom stupnju dobio tužbu protiv MUP-a, ali je nakon žalbe postupak vraćen na novo suđenje.

No, i u ponovljenom postupku sud mu priznaje pravo na naknadu za prehranu koju mu je MUP uskratio od 2012. do 2018.

Prema presudi, samo glavnica iznosi 174.000 kuna, kamate su u gotovo jednakom iznosu kao i glavnica te po 40.000 kuna troškovi postupka u svakom procesu. Fehir kaže da je spreman za nagodbu, ali i kako je moguće da podnese još jednu tužbu, zbog smještaja, donosi Jutarnji list.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message