Obavijesti

News

Komentari 39

'Murganić ne razumije što radi i nije joj stalo što javnost misli'

'Murganić ne razumije što radi i nije joj stalo što javnost misli'
1

Bojana Genov iz Ženske mreže Hrvatske komentirala je skandaloznu izjavu ministirice obitelji Nade Murganić koja je kazala da su supružnici Tomašević trebali sve riješiti unutar obitelji

VIDEO

Komentirajući povlačenje svih optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv supruga Alojza Tomaševića izazvala je šok i nije to prvi put da istupima izaziva buru u javnosti. Odmah je komentirala povlačenje svih optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv supruga Alojza Tomaševića i kazala da su to trebali riješiti u obitelji.

- Izjava ministrice resora socijale je šokantna i skandalozna, ne samo jer pokazuje nerazumijevanje onoga čime bi se trebala baviti i regulirati propisima, nego i zbog potpunog nehaja prema tome kako će to odjeknuti u javnosti - upozorava Bojana Genov iz Ženske mreže Hrvatske. 

- Ministrica koja je poslala onakav prijedlog Obiteljskog zakona u javnu raspravu, ministrica koja je povlaštenoj i privilegiranoj djeci iz privatnog vrtića dijelila pomoć za siromašne i usprkos javnoj osudi ostala na dužnosti koju obavlja jednostavno zna da može što hoće - kazala je za N1 Genov.

- Murganić je pokazala potpuno nerazumijevanje obiteljskog nasilja pa i nerazumijevanje braka. Stav da je to tako u braku, normalno, očekivano i dio bračne dinamike u koju nema tko sa strane ulaziti nikako ne bi smio doći iz ove institucije i u Ženskoj mreži Hrvatske osuđujemo poruku koju je poslala širokoj javnosti - ističe Genov za N1.

Stoga opet poziva na ratifikaciju dokumenta, koju se neprestano odgađa, naime, kako zaključuje:

- To je još jedan dokaz koliko je ratifikacija Instanbulske konvencije nužna iz razloga da ovako shvaćena privatnost braka ne bi ušla u propise i norme sve patrijarhalnijeg hrvatskog društva - rekla je.

Komentirajući povlačenje svih optužbi za zlostavljanje Mare Tomašević protiv supruga Alojza Tomaševića ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, inače socijalna radnica, kazala je novinarima: "To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila".

Upitana je li čudno što je Tomašević odlučila povući optužnicu i je li bilo pritisaka, odgovorila je da ne može ona procjenjivati da li je to čudno ili nije.

- Meni je žao da bilo koja obitelj dođe u ovakvu situaciju da se u javnom prostoru o tome raspravlja. Trebali su to riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih ili bračnih odnosa - dodala je.

Na upit kako će oni koji nisu javne osobe dobiti zaštitu, ako je Tomašević odlučila povući optužnicu, Murganić je poručila da je zakon jasan i "država ima svoje instrumente da zaštiti onoga koji treba zaštitu"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa