Obavijesti

News

Komentari 1

Muškarac (37) iz Zagreba švercao lijekove i steroide: Policija mu pronašla zalihu

Muškarac (37) iz Zagreba švercao lijekove i steroide: Policija mu pronašla zalihu

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu

VIDEO

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s carinskim službenicima Ministarstvom financija, Carinskom upravom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, „Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu“ i „Nedozvoljena trgovina“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni, zajedno s još jednom za sada nepoznatom muškom osobom, prema unaprijed stvorenoj namjeri, na za sada neutvrđen način, s ciljem daljnje preprodaje i s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, nabavljao veće količine originalno zapakiranih lijekova, a čiji djelatni sastojak se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga (NN 19/23), te veće količine lijekova za koje ne posjeduje odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj od strane Agencije za lijekove i medicinske proizvode, a koje zabranjene tvari je potom skrivao u unajmljenom stanu u Novom Zagrebu, nakon čega je iste dalje preprodavao na nezakonitom tržištu, priopćili su iz policije.
 
Naime, osumnjičeni je 7. studenoga 2023. godine prije 15 sati u poslovnici pošte na području Dubrave te istog dana nešto iza 15 sati u poslovnici pošte na području Novog Zagreba, predao na ime primatelja koji prebiva na području Republike Švedske četiri pošiljke u kojima se nalazilo ukupno 23340 komada različitih originalno zapakiranih lijekova koji se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga (NN 19/23)  kao i 8570 komada različitih originalno zapakiranih lijekova za koje ne posjeduje odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj od strane Agencije za lijekove i medicinske proizvode.
 
Također je utvrđeno da je osumnjičeni prema unaprijed stvorenoj namjeri, na za sada neutvrđen način, s ciljem daljnje preprodaje i s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, nabavljao veće količine anaboličkih androgenih steroida koji se nalaze na Listi tvari zabranjenih u sportu (NN 32/23), a koje zabranjene tvari je potom skrivao u unajmljenom stanu na području Remetinca, nakon čega je obavljao daljnju preprodaju istih na nezakonitom tržištu. Naime, 20. studenoga 2023. obavljena je pretraga stana na području Novog Zagreba u kojem boravi osumnjičeni tijekom koje je pronađeno 186 pakiranja različitih androgenih steroida koji se nalaze na Listi tvari zabranjenih u sportu te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom zabranjenih tvari.    
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.