Obavijesti

News

Komentari 1

Muškarac iz Kiseljaka nova je žrtva korona virusa u BiH

Muškarac iz Kiseljaka nova je žrtva korona virusa u BiH
1

Bio je na respiratoru, pružena mu je maksimalna njega  ali nažalost, nismo uspjeli - rekao je dr. Sead Karakaš te potvrdio da su ostali pacijenti stabilni

VIDEO

D.P., gospodarstvenik iz Kiseljaka kod kojeg je prije desetak dana potvrđena infekcija korona virusom preminuo je danas u bolnici u Travniku, potvrdio je Avazu direktor Doma zdravlja Kiseljak dr. Nino Baban.

-Preminuli je 4. lipnja hospitalizitran. Napravili su mu test na koronavirus, koji je bio pozitivan. Nažalost, danas je preminuo, kazao je dr. Baban.

Dvoje ljudi koji su bili u kontaktu s preminulim hospitalizirani su i stabilnog zdravstvenog stanja, naveo je dr. Baban.

- Danas su još dvije osobe poslane u bolnicu u Travnik. Testirane su na koronavirus i čekaju se rezultati. Nadam se će biti negativni. Apeliram na građane i molim ih da poštuju propisane mjere. Da se drže socijalne distance, nose maske i rukavice te da redovno peru ruke. Alata više nemamo za konkretnije mjere, ruke su nam svezane, zabraniti ne možemo ništa, a evo svjedoci smo do kakvog su gospodarskog sloma zabrane dovele i stoga jedino možemo i moramo apelirati na osobnu odgovornost svakog pojedinca posebno osoba koje se nalaze u rizičnoj skupini, kazao je dr. Baban.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanske županije dr. Sead Karakaš također je potvrdio informaciju da je pacijent iz Kiseljaka preminuo.

- Bio je na respiratoru, pružena mu je maksimalna njega  ali nažalost, nismo uspjeli - kazao je dr. Karakaš te potvrdio da su ostali pacijenti stabilni.

Nakon više tjedana u SKB Mostar ponovno je aktiviran Covid odjel, a trenutno je u njemu smješteno troje pacijenata.

Na Makarskoj rivijeri nakon njemačkih najbrojniji su turisti iz BiH pa je u medijima iz BiH s oduševljenjem dočekana najava ministra turizma Garija Cappellija o skorom otvaranju granica državljanima BiH. On je potvrdio da će uskoro moći ući, za šta, po njegovim riječima, vlada veliki interes hotelijera Makarske rivijere.

- Osobno su me u zadnjih nekoliko dana nazvali. Inzistiraju na što ranijem otvaranju prema Bosni i Hercegovini jer ima jako puno interesa. Ja mislim da ćemo i prije, negdje oko 22. ili 23, najkasnije 25. lipnja s BiH otvoriti granicu, rekao je Capelli, što su bh mediji oduševljeno prenosili, građani još oduševljenije prihvaćali, a sada su u strahu da bi se ta odluka mogla prolongirati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor