Obavijesti

News

Komentari 212

'Muškarac je došao i tražio da mu tetoviram produžni kabel'

'Muškarac je došao i tražio da mu tetoviram produžni kabel'
1

Najstarija mušterija nam je bila gospođa od 68 godina, koja je tada došla na svoju prvu tetovažu. Sad ih ima već podosta - kaže majstorica tetovaža...

VIDEO

Ima puno predrasuda na temelju izgleda. Svugdje je tako, a kod nas pogotovo. Ali ne sudite knjigu po koricama, pojašnjava majstorica piercinga Irena Milina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

Prvi pierce napravila je sa 16 godina. Nije se mogla zaposliti, a kako se i željela profesionalno baviti time, odlučila je potražiti obuku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obuku sam tražila tri godine. Morate je završiti, inače vas smatraju neprofesionalnima. Kad sam je završila, otvorila sam svoj studio za pirsanje jer su se drugi fokusirali na tetoviranje - prepričava Irena, koja je kasnije preuzela i tattoo studio te je danas vlasnica pierce i tattoo salona Octopus. U salonu ipak ne rade sve nego poštuju pravila struke:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

- Odbijamo maloljetnike. Ne radimo prve tetovaže na vidljivim mjestima i ne pirsamo na šakama i slično.

Tetoviranjem sam se počela baviti prije šest godina. Presudni trenutak je bio kad sam s prijateljicom došla na piercing u Varaždin. Onda sam još bila srednjoškolka, ali već tad sam znala kako se time želim baviti, ispričala nam je Bernarda Znika, tattoo majstorica.

- Na sebi imam nekoliko tetovaža, od kojih je pet većih. Prvu tetovažu napravila sam nakon što sam se zaposlila kao majstorica. Sad mi je drago da se nisam prije tetovirala jer bih danas sigurno imala tetovažu neke gluposti - priznaje.

- Roditelji i bliža obitelj su me podržavali od početka. Mama i tata su bili među prvima koje sam tetovirala, što dokazuje da su stvarno vjerovali u mene. Znali su da od malena volim crtati i da se nikako nisam našla u nekom drugom poslu. Moram priznati da je baka bila skeptična, ali vrlo brzo je i ona prihvatila moju odluku - ispričala nam je Bernarda te objasnila kako je tetoviranje zadnjih par godina postalo sve popularnije pa imaju puno mušterija

Starije gospođe su česte

- Najstarija mušterija nam je bila gospođa od 68 godina, koja je tada došla na svoju prvu tetovažu. Sad ih ima već podosta - kaže majstorica i dodaje:

- Tetoviranje je moj život. Vjerojatno sam jedna od rijetkih ljudi koji s osmijehom odlaze na posao. Dok nešto radiš s ljubavlju, daješ sto posto sebe - zaključila je Bernarda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njezina kolegica Lara Toplek rođena je u Čakovcu, a s prijateljem ima vlastiti tattoo studio u Zagrebu.

- Oduvijek sam crtala i slikala. Završila sam grafički dizajn u Varaždinu, nakon čega sam upisala slikarstvo u Beogradu. To ipak nije bio moj smjer. S bivšim dečkom sam uzela mašinicu i počela crtati po ljudima - rekla je Toplek.

Na sebi ima 20-ak tetovaža, a prvu je napravila još kao tinejdžerica.

- S 14 godina tetovirala sam leptirića na trbuhu. Radilo se o biotetovaži, koja je kasnije izblijedila - ispričala nam je Lara.

- Svi su znali da sam drugačija, da sam umjetnica. Mama se nadala da ću biti profesorica likovnog. Ipak, dali su mi podršku kad su vidjeli da me tetoviranje usrećuje - rekla nam je Lara, koja je u tetoviranju pronašla posao iz snova.

Posao tattoo majstorice, prepričava nam Lara, prepun je smiješnih anegdota.

'Najgluplja tetovaža ikad'

- Starijem gospodinu tetovirala sam traktora koji je vozio toliko godina da ga je zavolio. Jedan drugi gospodin došao je s katalogom iz prodajnog centra i rekao kako želi da mu istetoviram produžni kabel. Htio je najgluplju tetovažu ikada - ispričala nam je kroz smijeh Lara, koja, baš kao Bernarda, obožava ovaj posao:

- Ovo je moja ljubav - zaključila je majstorica Lara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 212
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag