Obavijesti

News

Komentari 0

Muškarcu (51) pozlilo u vožnji gliserom: Ubrzo je preminuo

Nakon proglašenja smrti, tijelo muškarca brodicom LI Milna prevezeno u Trogir, a tamo su prevezeni i članovi obitelji, njihovom brodicom koja je uzeta u tegalj

VIDEO

Službenici MRCC Rijeka u četvrtak su 1. kolovoza u 18.05 sati zaprimili dojavu državljanina Republike Slovenije o nasukanju brodice sa četiri osobe na otočić Krknjaš, kod Drvenika Velog.

Očevidac je dojavio kako se većina članova posade nasukane brodice čini neozlijeđena, osim muške osobe, koji je u tom trenutku bio bez svijesti, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Split i nadležna Lučka ispostava Milna, čiji su službenici odmah isplovili prema poziciji nasukanja.

Očevidac je također izvijestio da su na nasukanoj brodici četveročlana obitelj, te da je jedino zdravstveno ugrožen otac obitelji, kojemu su u pomoć priskočili ostali nautičari u plovidbi tim područjem  te primijenili postupak reanimacije u pokušaju spašavanja muškarca.

Službenici MRCC Rijeka odmah po dojavi prema mjestu nasukanja angažirali i djelatnike Hitne medicinske pomoći Trogir, a koji su na poziciju isplovili gliserom, kamo su ubrzo pristigli i preuzeli muškarca u medicinsko postupanje te nastavili primjenjivati postupak reanimacije na samoj poziciji, ali i na spasilačkoj brodici LI Milna, kamo je pacijent prebačen u 19.10 sati radi hitnoga medicinskog transporta. Nažalost, u 19.33 sati muškarac je preminuo, a tijelo dopremljeno u Trogir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Očevidom na poziciji nasukanja utvrđeno je da je preminuli D.S. (51), državljanin Republike Hrvatske i Republike Njemačke, upravljao brodicom dužine 7,4 metra, porivne snage 160kW, Njemačke zastave, a na kojoj je plovio sa suprugom i dvoje malodobne djece, svi državljani Republike Njemačke. Nasukanje brodice dogodilo se u trenutku kada je muškarcu pozlilo i tom prilikom nitko od ostalih članova posade nije ozlijeđen, niti je brodica pretrpjela značajnija oštećenja.

Nakon proglašenja smrti, tijelo muškarca brodicom LI Milna prevezeno u Trogir, a tamo su prevezeni i članovi obitelji, njihovom brodicom koja je uzeta u tegalj. 

Kod ušća Neretve potonuo brod od 18 metara, nema ozljeđenih

Službenici Lučke kapetanije Ploče izvijestili su MRCC Rijeka o potonuću teretnog broda kod ušća rijeke Neretve u Gradu Ploče.

Obavijest o potonuću zaprimljena je u četvrtak 1. kolovoza u 18.08 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112, a potonuo je teretni brod hrvatske zastave imena 'ABA', dužine 18 metara, i to u području Baćina portina u Gradu Ploče, kamo su odmah po dojavi krenuli službenici Lučke kapetanije zatraživši da na poziciji potonuća poduzmu se sve potrebne aktivnosti u cilju preveniranja eventualnog onečišćenja mora i morskog okoliša.

U ovoj pomorskoj nesreći Lučka je kapetanija Ploče vlasniku potonulog broda izdala nalog da u što kraćem roku organizira postupak vađenja, a daljnjim očevidnim radnjama utvrdit će koji su uzroci doveli do ove pomorske nesreće.  Zbog male količine goriva u spremnici zagađenja okoliša nema. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom