Obavijesti

News

Komentari 8

'N1 kanal trebao bi biti u posebno plaćenom paketu koji će A1 ponuditi korisnicima'

'N1 kanal trebao bi biti u posebno plaćenom paketu koji će A1 ponuditi korisnicima'

Đuro Lubura, sudski vještak za telekomunikacija, ponudio je jednostavno rješenje kojim bi, telekom operatera A1 Hrvatska i United Media Grupa, došli do dogovora i nastavili suradnju

VIDEO

Dok United Media Grupa i A1 već danima vode sukob oko toga hoće li i po kojoj cijeni N1 televizija biti u ponudi programa, sudski vještak za telekomunikacije i tržišno natjecanje Đuro Lubura, predložio je jednostavno rješenje, prenosi Večernji List.

- Vidio sam priopćenje telekom operatora A1 Hrvatska i N1 televizije i mogu reći da mi je žao da nisu pronašli zajednički interes za nastavak suradnje. Iz dosadašnjih priopćenja dalo bi se zaključiti da se United Grupa i A1 Hrvatska jednostavno nisu dogovorili oko cijene. - smatra Lubura i nastavlja.

Lubura smatra kako je cijena koju je A1 ponudio za N1 sadržaj i više nego prihvatljiva s obzirom na gledanost N1 televizije.

Nema dogovora između A1 i N1: Od ponedjeljka ih više neće emitirati na svojoj TV platformi
Nema dogovora između A1 i N1:  Od ponedjeljka ih više neće emitirati na svojoj TV platformi

- Objavljena cijena od 0,75 kuna po korisniku koju je A1 navodno bio spreman ponuditi za N1 sadržaj, po mojem mišljenju je prilično korektna i velikodušna. Naime, valja znati da se ta cijena plaća po svakom korisniku, gledao on N1 kanal ili ne, a kako je gledanost N1 prosječno na razini od oko 3,5% i od nje su značajno gledaniji brojni kanali čija cijena je manja od navodno ponuđene cijene, razumijem da A1 nije bio spreman platiti više - pojašnjava Lubura. 

Kako bi se uspješno dogovorili, Lubura je predložio jednostavno rješenje. N1 kanal trebao bi biti u posebno plaćenom kanalu kojeg će telekom operater A1 Hrvatska ponuditi svojim korisnicima.

- Pogledajte samo koliko kanala imate u svojim osnovnim paketima, a dobar dio njih se plaća pa telekom operatori nemaju gotovo nikakvu zaradu na TV sadržaju no moraju ga imati kako bi uspjeli prodati svoju uslugu pristupa internetu na kojoj zarađuju. Možda je najpoštenije rješenje da N1 kanal bude u posebno plaćenom  paketu kojeg će A1 Hrvatska ponuditi svojim korisnicima, pa neka N1 sam formira cijenu svog sadržaja i putem platforme telekom operatora ga ponudi njihovim korisnicima. Siguran sam da A1 ne bi tražio prevelik postotak prihoda za takav dogovor jer vjerujem da im je cilj svojim korisnicima omogućiti izbor, a N1 dostup do gledatelja. Puno je poštenije da N1 sadržaj plati onaj tko ga želi gledati, nego da svi korisnici plaćaju za nas 3,5% koji N1 volimo gledati - mišljenja je Lubura.

  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'
DRAMA OBITELJI IZ ZAGREBA

Borba sa sustavom: 'Dijete ne može u vrtić jer je tata stranac'

Marcella i Nevenko imaju troje djece. Dvoje ide u vrtić, ali treće ne može jer su mijenjali pravilnik. Marcella zbog toga ne može raditi
Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...