Obavijesti

News

Komentari 8

'N1 kanal trebao bi biti u posebno plaćenom paketu koji će A1 ponuditi korisnicima'

'N1 kanal trebao bi biti u posebno plaćenom paketu koji će A1 ponuditi korisnicima'

Đuro Lubura, sudski vještak za telekomunikacija, ponudio je jednostavno rješenje kojim bi, telekom operatera A1 Hrvatska i United Media Grupa, došli do dogovora i nastavili suradnju

VIDEO

Dok United Media Grupa i A1 već danima vode sukob oko toga hoće li i po kojoj cijeni N1 televizija biti u ponudi programa, sudski vještak za telekomunikacije i tržišno natjecanje Đuro Lubura, predložio je jednostavno rješenje, prenosi Večernji List.

- Vidio sam priopćenje telekom operatora A1 Hrvatska i N1 televizije i mogu reći da mi je žao da nisu pronašli zajednički interes za nastavak suradnje. Iz dosadašnjih priopćenja dalo bi se zaključiti da se United Grupa i A1 Hrvatska jednostavno nisu dogovorili oko cijene. - smatra Lubura i nastavlja.

Lubura smatra kako je cijena koju je A1 ponudio za N1 sadržaj i više nego prihvatljiva s obzirom na gledanost N1 televizije.

Nema dogovora između A1 i N1: Od ponedjeljka ih više neće emitirati na svojoj TV platformi
Nema dogovora između A1 i N1:  Od ponedjeljka ih više neće emitirati na svojoj TV platformi

- Objavljena cijena od 0,75 kuna po korisniku koju je A1 navodno bio spreman ponuditi za N1 sadržaj, po mojem mišljenju je prilično korektna i velikodušna. Naime, valja znati da se ta cijena plaća po svakom korisniku, gledao on N1 kanal ili ne, a kako je gledanost N1 prosječno na razini od oko 3,5% i od nje su značajno gledaniji brojni kanali čija cijena je manja od navodno ponuđene cijene, razumijem da A1 nije bio spreman platiti više - pojašnjava Lubura. 

Kako bi se uspješno dogovorili, Lubura je predložio jednostavno rješenje. N1 kanal trebao bi biti u posebno plaćenom kanalu kojeg će telekom operater A1 Hrvatska ponuditi svojim korisnicima.

- Pogledajte samo koliko kanala imate u svojim osnovnim paketima, a dobar dio njih se plaća pa telekom operatori nemaju gotovo nikakvu zaradu na TV sadržaju no moraju ga imati kako bi uspjeli prodati svoju uslugu pristupa internetu na kojoj zarađuju. Možda je najpoštenije rješenje da N1 kanal bude u posebno plaćenom  paketu kojeg će A1 Hrvatska ponuditi svojim korisnicima, pa neka N1 sam formira cijenu svog sadržaja i putem platforme telekom operatora ga ponudi njihovim korisnicima. Siguran sam da A1 ne bi tražio prevelik postotak prihoda za takav dogovor jer vjerujem da im je cilj svojim korisnicima omogućiti izbor, a N1 dostup do gledatelja. Puno je poštenije da N1 sadržaj plati onaj tko ga želi gledati, nego da svi korisnici plaćaju za nas 3,5% koji N1 volimo gledati - mišljenja je Lubura.

 



 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa