News

Komentari 14

Na A3 sletio u kanal, dvoje teže ozlijeđeno, 17 svinja koje su ispale iz kamiona su uginule

Na A3 sletio u kanal, dvoje teže ozlijeđeno, 17 svinja koje su ispale iz kamiona su uginule

Na A3 kod Slavonskog Broda prevrnuo se teretnjak natovaren svinjama. Vozač (49) i suvozač (46) teško su ozlijeđeni. Pri prevrtanju iz tovarnog prostora teretnjaka poispadalo i pritom usmrćeno 17 svinja

U teškoj prometnoj nesreći, slijetanju teretnjaka, pulskih registarskih oznaka, sa sjevernog kolničkog traka autoceste A3 Zagreb-Lipovac kod Slavonskog Broda u srijedu popodne oko 16 sati teško su ozlijeđeni vozač teretnjaka (49) i njegov suvozač (46).

Policijskom očevidom na mjestu nesreće utvrđeno je da je 49-godišnji vozač teretnjaka, koji je u tovarnom prostoru prevozio oko 30 komada svinja, zbog nedržanja strane kretanja prešao na prometni trak za zaustavljanje, kotačima zahvatio travnatu površinu, udario u smjerokazni stupić, potom u metalnu odbojnu ogradu i prometni znak, a nakon toga u nekontroliranom kretanju sletio je s vozilom u odvodni kanal. 

Vozač i 46-godišnji suvozač teško su ozlijeđeni i pomoć im je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu. Na njihovu izvlačenju iz kabine teretnjaka intervenirali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Prilikom prevrtanja od ukupno, doznajemo, 30-ak komada svinja usmrćeno je njih 17, pa su bili angažirani i pripadnici veterinarske službe iz Slavonskog Brod.

Ozljede vozača i suvozača, neslužbeno doznajemo, nisu opasne po život, protiv vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

Najčitaniji članci