Obavijesti

News

Komentari 0

Na aerodomu u Barceloni 45 je letova otkazano zbog prosvjeda

Na aerodomu u Barceloni 45 je letova otkazano zbog prosvjeda
1

Na međunarodnom aerodromu El Prat u Barceloni u utorak je otkazano 45 letova, nakon što je aerodrom u ponedjeljak tijekom posvjeda katalonskih zagovornika nezavisnosti pretrpio manju štetu

VIDEO

Većina od 45 letova otkazanih danas posljedica su jučerašnjeg otkazivanja, izjavio je glasnogovornik u obraćanju medijima. U ponedjeljak je bilo otkazano 110 letova.

Glasnogovornik je rekao kako se prosvjednici nisu uspjeli probiti u unutrašnjost terminala te da je prilikom sukoba s policijom učinjena manja šteta na infrastrukturi. Dodao je kako se trenutno ne može procijeniti vrijednost materijalne štete kao ni broj putnika na koje su utjecali prosvjedi, jer aviokompanije nisu poslale broj putnika dužnosnicima aerodroma.

U ponedjeljak je zračna luka El Prat bila središte prosvjeda, a prosvjednici su je htjeli zauzeti kako bi svijetu ukazali na „nepravednu presudu“. Ondje je došlo do okršaja s policijom, koja je nastojala spriječiti prosvjednika da ne uđu u zaštićeni dio aerodroma i kontrolni toranj. Policija je koristila pendreke i ispaljivala projektile za rastjerivanje mase, bačena je i dimna naprava, a prosvjednici su bacali predmete na policiju i postavljali barikade.

Unutar aerodroma i oko ulaza ozlijeđeno je više od 100 osoba.

Tisuće prosvjednika bile su okružile zgradu aerodroma onemogućivši cestovni i željeznički pristup zračnoj luci.

Suci Vrhovnog suda u Madridu u ponedjeljak ujutro su jednoglasno osudili devetero katalonskih dužnosnika na zatvorske kazne između 9 i 13 godina zbog organiziranja zabranjenog referenduma o nezavisnosti 2017. i posljedičnog jednostranog proglašenja samostalne republike Katalonije.

Tijekom dana se očekuju novi prosvjedi, a promet na aerodromu El Prat zasad se odvija bez poteškoća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...