News

Komentari 65

Na auto im se srušila kapelica: 'Mladiće je spasio sv. Martin'

Na auto im se srušila kapelica: 'Mladiće je spasio sv. Martin'

Vozač je sletio s ceste i najprije udario u prometni znak obavijesti, potom u metalnu ogradu kapelice i kapelicu. On i suvozač nisu ozlijeđeni, a iz auta su izašli kroz prednje staklo...

U četvrtak navečer oko 20.30 čuli smo jaki tresak i odmah smo istrčali van. U kapelici je bio Audi iz kojeg se jako dimilo. Dvojica mladića izašla su van kroz prednje staklo. Nisu se činili ozlijeđenima. Rekli su da im ništa nije. No, svejedno je ubrzo došla Hitna pomoć i pregledala ih - rekao je jedan od susjeda koji je bio u kući za vrijeme dok je 18-godišnji vozač iz obližnjeg Vugrišinca s 21-godišnjim putnikom sletio u kapelicu Svetog Martina u Gornjem Hrašćanu. 

Susjedova supruga također je bila iznenađena, jer je i sama jednom doživjela nesreću oko te kapelice kada se u njezin auto zaletio također mladi vozač.

- Čula sam strašni udarac kao da je eksplodirala plinska boca. Krov kapelice bio je na Audiju a i sva cigla se srušila na auto. Vozač je kako smo čuli rekao da je u zadnji čas kočio zbog drugog auta koji je nailazio. No, uvijek se prije nesreće čuje kočenje, ovoga puta ga nismo čuli. Na tom se raskrižju dogodilo dosta nesreća, srećom nitko nije poginuo. I ovaj je mladić imao sreće i dobro je da nema žrtava - rekla je supruga susjeda. 

Kažu da je riječ o kapelici Svetog Martina koja odavno stoji na tom mjestu i da ljudi smatraju da je dvojicu mladih zaštitio upravo taj svetac. Drugi susjed je pak bio na prozoru i kad je vidio što se dogodilo, odmah je uzeo telefon i nazvao Hitnu, očekujući da će, s obzirom kako je izgledalo mjesto nesreće biti i teže ozlijeđenih. Na cijeli auto se srušila kapelica.

Mještani kažu da je sreća što je to ipak bio jači auto, jer da je neki slabiji, posljedice bi bile daleko veće. Kako je izvijestila policija, nesreća se dogodila u Čakovečkoj ulici u Gornjem Hrašćanu u 20.45 sati, kada je 18-godišnji  zbog neprilagođene brzine u zavoj u sletio s ceste automobilom čakovečkih registracija i najprije udario u prometni znak obavijesti, potom u metalnu ogradu kapelice i kapelicu. 

S njim je u vozilu bio i 21-godišnji putnik sa šireg područja općine Nedelišće. Iako je na mjesto događaja došla i ekipa hitne pomoći, potrebe za liječničkom intervencijom nije bilo. 

Najčitaniji članci