Obavijesti

News

Komentari 8

'Bio je sav krvav i zbunjen': Na cesti sreo ubojicu iz Obrovca

'Bio je sav krvav i zbunjen': Na cesti sreo ubojicu iz Obrovca
3

Rekao mi je da je udavio čovjeka. Procijenio sam da sam fizički jači od njega i da sam siguran ako krene na mene. U kondiciji sam pa me nije bilo strah, priča Dinko Ožaković

VIDEO

Ostao sam bez riječi kad mi je rekao da je ubio čovjeka. Ispričao nam je to Dinko Ožaković koji je slučajno prošao cestom kroz Kaštel Žegarski kraj Obrovca. Bila je mirna nedjelja i Dinko nije ni slutio što se dogodilo. Bio je u posjeti prijatelju i htio se makadamskom prečicom vratiti u Benkovac, gdje živi. No muškarac koji je hodao uz cestu učinio mu se dezorijentiran i smušen pa je zaustavio automobil.

- Bio je sav krvav i nekako izgubljen pa sam stao da vidim treba li pomoć. Čudno je djelovao. Ali nisam očekivao da će mi reći što je rekao. Čim sam se snašao, pitao sam gdje ga je ubio i kako. Rekao je: ‘Evo, tu doli’. Iz tog smjera, stotinjak metara dalje, čulo se kako netko žali. Pitao sam ga odmah čime ga je ubio, je li vatrenim oružjem? Kroz glavu mi je prošlo da možda ima pištolj. Odahnuo sam kad je rekao da nema. Rekao mi je da je udavio čovjeka. Procijenio sam da sam fizički jači od njega i da sam siguran ako krene na mene. U kondiciji sam i bavio sam se cijeli život borilačkim sportovima i još uvijek treniram svaki dan pa me nije bilo strah. Ipak sam mu rekao da ne bude drzak ili bahat pa da ćemo razgovarati. Sklonio sam ga u malo dublji mrak jer nisam znao ni koga je ubio ni ima li u obitelji ubijenog nekoga tko bi se htio osvetiti – govori Ožaković, prepričavajući ključne trenutke nakon stravične tragedije u kojoj je susjedu ubio susjeda. 

Prije nego što je izašao na cestu i sreo Ožakovića, Savo Bundalo (72) ubio je susjeda i rođaka Vladu Bundala (65). Posvađali su se zbog odbačene šute. Vlado je zidao zid i častio pečenjem, te je šutu bacio preko ceste, na travu. Savo mu je prigovorio pa su se posvađali. Nakon toga, Savo je ubio Vladu.  

Očevid ubojstva u Žegaru

- Pitao sam ga čime ga je i kako udavio i smijem li zvati policiju. Sve mi je ispričao. Rekao mi je da 
mu je to bliski rođak i da je bacio dvoja kolica šute na teren pokojnog ćaće, pa mu je prigovorio. Rekao mi je da mu je Vlado zbog toga zaprijetio da će ga lopatom po glavi, ali da ga je supruga spriječila u tome i da je prijetnju prijavio policiji. Da je cijeli dan u strahu razmišljao što da učini te da je na koncu izveo svojih 70 koza u šumu i zadržao se tamo nekoliko sati. Da se vratio i zatvorio koze u staju,a da ga je Vlado sačekao iza ugla i napao šakama u glavu. Da su pali na tlo i tukli se, a da ga je Vlado davio te da se uspio izmaknuti i uhvatiti njega za vrat. Tako ga je i udavio. Rekao mi je da je to bila borba na život i smrt - ispričao nam je Ožaković.

Dodaje da je nakon toga nazvao policiju i čekao ih da dođu.

Užas kod Obrovca: Susjeda je srušio i zadavio golim rukama
Užas kod Obrovca: Susjeda je srušio i zadavio golim rukama

- Nazvao sam ih u 18.18 sati, preko broja 192 su me odmah spojili na obrovačku policiju čim sam rekao da je ubojstvo u pitanju. Policajac mi je zahvalio i rekao da će doći za pola sata. Stvarno ih moram pohvaliti jer su brzo došli iako se meni tada činilo da ih nema cijelu vječnost. Čak sam razmišljao ubojicu strpati u svoj auto i odvesti u policiju u Obrovac. Ostao sam sa Savom i nisam mu dozvolio da uđe u kuću, iako se htio pozdraviti sa suprugom. Nije baš bio u stanju razmišljati, ali možda bi mu se probudili instinkti za preživljavanje. Mislio sam, možda u kući ima pušku, a rastrojen je, možda pokuša pobjeći, nikad ne znaš. Kasnije mi je mještanin rekao da ga nitko nikad ne bi pronašao u okolnim brdima i šumama da je slučajno pobjegao. Šef mi je kasnije kazao da nisam normalan jer sam ostao razgovarati s ubojicom i smirivao ga. Ali ja sam bio pribran pa sam uspio i njega umiriti – kaže Ožaković koji radi kao zaštitar na ulazu u zadarsku Opću bolnicu.

Dodao je i da je čuo da Savo Bundalo u 72 godine života nije “leptira ubio”. Do dolaska policije pomogao mu je, kaže, obrisati krv sa sebe jer je krvario na više mjesta...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.