Obavijesti

News

Komentari 22

Na debakl zvan 'Ljeto na Savi' Grad potrošio 13 milijuna kuna

Na debakl zvan 'Ljeto na Savi' Grad potrošio 13 milijuna kuna
1

Ugrubo, ne računa li se početnih desetak milijuna kuna, koliko je potrošeno na dokumentaciju, paviljone i pješčanike, "Aktivnosti na Savi" koštale su dodatno otprilike još tri milijuna kuna

VIDEO

Na neuspjelo Bandićevo "Ljeto na Savi" potrošeno je čak 13 milijuna kuna, piše u četvrtak Večernji list, ističući da je u "spektaklu bez publike" samo na izvođače potrošeno 1,8 milijuna kuna.

Do smijeha nije bilo Zagrepčanima kad su saznali da je za montažne paviljone i pješčana igrališta koje je dnevno posjećivalo otprilike sedam ljudi iz gradske blagajne izdvojeno oko deset milijuna kuna, a vjerojatno će im još manje duhovito biti to da se, primjerice, za zaštitare dalo još 239 tisuća kuna, a za najam i čišćenje kemijskih WC-a 19.740 kuna, navodi dnevnik.

Detaljno pobrojavaju troškove među kojima su paviljoni i njihova montaža plaćeni 5,342.803 kune, pješačke staze i putovi, sportska borilišta i pješčanici 3,3 milijuna, za tri priključka električne energije do nasipa izdvojeno je 568.706 kuna, a od većih iznosa, tu je još 1,8 milijuna kuna kojima su plaćeni izvođači na riječnom spektaklu te najam opreme.

Pokretanje videa...

01:21

Večernji ističe da se osim toga morala riješiti i voda pa su dva vodomjerna okna i jedan Viktorijin zdenac s odvodnjom plaćeni 50 tisuća kuna, veleplakati u gradu kojima je najavljivana manifestacija 9275 kuna, a ukupni troškovi "upravljanja i održavanja", u što su uključeni već spomenuti zaštitari i WC, iznose 395.440 kuna. I to bez PDV-a, što bi značilo da je za tekuće troškove izdvojeno gotovo 495 tisuća kuna.

U njih su, uza zaštitare koji su radili 24 sata dnevno i imali dodatna dežurstva vikendom, ubrojeni i stambeni kontejneri postavljeni za njihov smještaj i spremanje rekvizita, što je koštalo 27.600 kuna, zatim oprema za ispitivanje buke, vatrogasni aparati, pribor i oprema za skupljanje otpada te ostala parkovna oprema koštali su 61 tisuću kuna.

Plaćen je i odvoz miješanog komunalnog otpada, i to 18 tisuća kuna, unajmljeni su koševi za otpatke, što je koštalo 5200 kuna, a izdvojeno je i 24.900 kuna za ploče s obavijestima i upozorenjima.

Ugrubo, ne računa li se početnih desetak milijuna kuna, koliko je potrošeno na dokumentaciju, paviljone i pješčanike, "Aktivnosti na Savi" koštale su dodatno otprilike još tri milijuna kuna.

Ali, kažu u Gradu, novac nije otišao uzalud jer je tu manifestaciju, tvrde, posjetilo 16 tisuća ljudi, a objave stranice "Ljeto na Savi", što je vjerojatno još i važnije jer su tu rečenicu popratili uskličnikom, vidjelo je "više od 110 tisuća korisnika na Facebooku, a ostvareno je i preko 20 tisuća klikova, lajkova, šeranja", donosi Večernji list.

(abe)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a