Obavijesti

News

Komentari 39

Na desetke tisuća vjernika okupilo se ludbreškom svetištu

Na desetke tisuća vjernika okupilo se ludbreškom svetištu
3

Prvi sam puta na ovom hodočašću. Kao katolik i kao vjernik mislim da je ovo prekrasan događaj gdje mi kao vjernici imamo priliku naći se zajedno u molitvi i vjeri, kaže Orešković

VIDEO

Više desetaka tisuća vjernika iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva okupilo se u nedjelju u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove,  gdje u 11 sati počinje središnje misno slavlju koje predvodi sisački biskup Vlado Košić, na vrhuncu desetodnevne manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje, a uz brojne vjernike u Ludbreg su stigli i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner i tehnički premijer Tihomir Orešković.

Orešković je u izjavi medijima, prije početka procesije i misnog slavlja, rekao kako je ovo njegov prvi dolazak u Ludbreg na hodočašće.

- Prvi sam puta u Ludbregu i na ovom hodočašću. Kao katolik i kao vjernik mislim da je ovdje zaista lijepo. Ako sam dobro čuo, danas će ovdje biti 100 tisuća vjernika i ovo je prekrasan događaj gdje mi kao vjernici imamo priliku naći se zajedno u molitvi i vjeri - naglasio je premijer Orešković.

Predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Rajneru rekao je da mu je današnje hodočašće jedno od brojnih dolazaka u Ludbreg na Dane ludbreške Svete nedjelje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moglo bi se reći da sam ja redoviti na Svetoj nedjelji, pogotovo na misi u nedjelju. Naravno svaki puta čovjek odavde ode obogaćen. Poruke koje se nose iz Ludbrega su nešto što ja mislim da bi svatko od nas trebao imati duboko u srcu i držati, poštovati i slijediti te poruke ostatak godine - dodao je.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, prije početka misnog slavlja, izrazio je nadu da će današnja svetkovina Presvete Krvi Kristove proći u duhu mira, tolerancije i korektnosti. Nada se  da će svi ljudi sretno i zadovoljno otići iz Ludbrega, kazao je Bićić, dodavši kako su Ludbrežani i ove godine svojim primjerom pokazali da su odlični domaćini.

Vjerska manifestacija, i današnje središnje misno slavlje, spomen su na događaj iz 1411. kada je za vrijeme mise u kapelici dvorca Bathhany došlo do čudesne pretvorbe misnog vina u Presvetu Krv Kristovu. Svetkovina Presvete Krvi Kristove svake godine u Ludbreg dovede brojne osobe iz političkog života Hrvatske budući je pokrovitelj manifestacije i izgradnje kapelice i Svetišta Hrvatski sabor, prema zavjetu iz davne 1739. godine.

Uz premijera Oreškovića i predsjednika Sabora Rajnera u Ludbreg je stigao i potpredsjednik Sabora, Ivan Tepeš, kao i brojni lokalni političari. Svoj dolazak na misno slavlje najavio je i prvi čovjek HDZ-a Andrej Plenković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a